Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 ANKETA: Vysoká cena, výkon aj rozmery. Páči sa vám Samsung Galaxy Note...

ANKETA: Vysoká cena, výkon aj rozmery. Páči sa vám Samsung Galaxy Note 8?

0
samsung galaxy note 8

Kórejský gigant Samsung predstavil minulý týždeň v stredu novú a rozhodne očakávanú generáciu smartfónu Galaxy Note 8. Táto generácia hrá v celom rozsahu na vysoké čísla.

Smartfón je ešte o niečo väčší a ťažší ako Galaxy S8+, taktiež je o niečo výkonnejší, pribudla duálna kamera a samozrejme typické dotykové pero S Pen. Konštrukcia zariadenia je vyhotovená z hliníku série 7000.

Telá dua Galaxy S8 tvorí hliník kvalitatívnej série 6000. Snímač odtlačkov sa stále nachádza vysoko v hornej časti zadnej strany, hneď vedľa fotoaparátov. Samsung celkom šalamúnsky vyriešil problém snímača z dvojice Galaxy S8.

Tentokrát sa snímač nenachádza tesne vedľa šošovky fotoaparátu, ktorú sme pri používaní snímača prstom takmer vždy zamazali. Samsung oddelil snímač a šošovku fotoaparátu LED bleskom a senzorom tepu, čiže by ste sa už „očí“ fotoaparátu nechtiac dotýkať nemali.

Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 sme si (zatiaľ) nakrátko vyskúšali a na prvý dotyk pôsobí skutočne fantasticky. Váhu a rozmer okamžite pocítite, no menšie ruky sa s ňou nemajú šancu zmieriť. V podstate bude väčšina užívateľov odkázaná na ovládanie dvoma rukami. Alebo na softvérové zmenšenie obrazovky.

Dotykové pero S Pen je veľmi citlivé a jeho používanie kopíruje (pozitívne) skúsenosti s používaním S Penu pri predošlej generácii Galaxy Note 7. Nová je napríklad funkcia Live Message, pri ktorej s S Penom nakreslíte obrázok a systém ťahy pera pretvorí do GIF animácie.

Galaxy Note 8 však už nie je iba surovou mašinou pre produktivitu. Naleštený rám, ostrejšie zakrivený nekonečný displej s extrémne štíhlymi rámikmi a hladké sklo na zadnej strane z neho robia technologický šperk a súčasť osobného štýlu (dostupné čierne a zlaté prevedenie).

Pri cene necelých 1000 eur bude pre niektorých aj symbolom spoločenského postavenia.

Galaxy Note 8
Luxusné púzdro z Alcantary

Dokazujete to tiež príslušenstvo, ktoré je podobné ako pri súrodencoch Galaxy S8. Ak si nechcete zariadenie poškriabať alebo inak poškodiť a zároveň ho nechcete ukryť do krytu z obyčajného tuctového plastu, siahnuť môžete po puzdre z prémiovej Alcantary. Alcantaru nájdete napríklad v interiéroch prémiových športových vozidiel.

Počas a aj po predstavení phabletu Galaxy Note 8 sa okamžite objavili rôzne rekcie. Niekto bol nadšený technologickou výbavou, iný naopak sklamaný vysokou cenou a prílišnou podobnosťou z duom Galaxy S8.

Tlieskalo sa dotykovému peru S Pen a duálnemu fotoaparátu, kritiku opäť schytal snímač odtlačkov a povrch, ktorý priťahuje nečistoty a kĺže. Reakcií, ktoré sa v názoroch rozchádzali, bolo viac.

Preto sa jednoducho pýtame vás: Páči sa vám Samsung Galaxy Note 8? Hlasujte v ankete!

[totalpoll id=“182731″]