Spoločnosť Tronsmart, aj keď na Slovensku zatiaľ relatívne nenápadná, ponúka niekoľko výnimočných produktov, ktoré si pomaly ale isto získavajú aj srdcia slovenských zákazníkov. Jedným z nich je aj Bluetooth reproduktor Element T6 Plus, ktorý sme testovali posledný mesiac.

Tronsmart Element T6 Plus je valcovitého tvaru, vďaka čomu je v ňom dosť miesta pre všetky dôležité súčiastky a zároveň vyzerá k svetu. Jeho konštrukcia už na prvý dotyk pôsobí prémiovo. Rovnaký pocit som mal aj z analógového ovládania na vrchu zariadenia. Koliesko má dobre definované stupne hlasitosti a dokonca ponúka možnosť kliknutia čím aktivujete jednu z funkcií ako napríklad spustenie či zastavanie prehrávania alebo dokonca prijatie hovoru.

Tronsmart T6 Plus

Cena: 60 € | Kupón: 3JHR4ISF

Malou nevýhodou je fakt, že kvôli koliesku sa mierne ovplyvnila odolnosť voči vode. T6 Plus však bol certifikovaný na IPX6, čo znamená, že letnú prehánku zvládne bez väčších problémov, a to je pri takomto malom reproduktore viac než postačujúce.

Na spodnej strane reproduktora nájdete gumené nožičky, vďaka ktorým na akomkoľvek povrchu stojí pevne a hlavne, nešmýka sa. Nožičky majú ešte jednu dôležitú úlohu – nedusia spodný menič, ktorý je zodpovedný za krásne basy.

T6 Plus nechýbajú ani rôzne profily vstavaného ekvalizéru, vďaka ktorému môžete vylepšiť prehrávanú audio stopu. K dispozícii sú vokály, 3D Deep Bass zosilňujúci basy a Extra Bass, pre extrémnu dávku nízkych frekvencií.

Tronsmart T6 Plus: Prenosná power banka

V Tronsmart sa posnažili a malý reproduktor dokáže skutočne kričať na plné hrdlo až do takej miery, že pri plnej hlasitosti počas testu nemohol byť v izbe nikto, len ja. Resp. poviem to inak. Nie, že by nechceli, no báli sa o svoj sluch. 40 W výkon z dvoch stereo meničov a jedného basového meniča dokáže hravo ozvučiť jednu stredne veľkú miestnosť. Rovnako ho môžete využiť na terase alebo v altánku, kde sa postará o hudobný podmaz podľa vášho vkusu.

T6 Plus ponúka vzhľadom na svoju ľudovú cenu veľmi slušnú výbavu, aj čo sa portov týka. Nechýba mu nabíjanie cez USB C (3A). Jeho vstavanou 6 600 mAh batériou dokážete poháňať nielen samotný reproduktor, ale aj iné zariadenia, napríklad smartfón. Ak vám dochádza batéria, jednoducho telefón pripojte k T6 Plus a on sa postará o zvyšok. Nakoniec samozrejme nemôže chýbať ani slot pre microSD kartu, ak by ste pesničky nechceli počúvať cez Bluetooth.

V balení si nájdete aj 3,5 mm male-to-male kábel pre prepojenie so svojím smartfónom (ak túto vlastnosť ešte ponúka). Medzi jednotlivými režimami prehrávania (Bluetooth, microSD, 3,5mm) sa prepínate pomocou tlačidla „M“ umiestnenom hneď nad tlačidlom pre vypnutie/zapnutie zariadenia.

Tronsmart T6 Plus: Bezproblémové pripojenie

T6 Plus okrem toho disponuje funkciou True Wireless Stereo, ktorá je navrhnutá tak, aby spojila dva rovnaké reproduktory a vytvorila tak akúsi sieť pre počúvanie rovnakého obsahu na oboch zariadeniach naraz. Ja som, bohužiaľ, mal na test len jeden reproduktor, preto sa pod funkčnosť tohto tvrdia neviem podpísať. Nevidím však dôvod, prečo by to nemalo fungovať.

Pripojenie k Tronsmart T6 Plus som vyskúšal na Galaxy S10+, Note 9 a Huawei P30 Pro a všetko fungovalo bez akýchkoľvek problémov. Jedinou nevýhodou môže byť absencia kodekov aptX či LDAC, čo určite hlboko zasiahne nejedného (skrytého) audiofila, no verte mi, že pre bežné počúvanie je viac než schopným kandidátom.

Výdrž batérie výrobca stanovil na 15 hodín pri 50 % hlasitosti a popravde, stanovil to poriadne presne, pretože zhruba takú výdrž som nameral aj ja. Pri vyššej hlasitosti a zapnutom režime 3D Deep Bass sa výdrž samozrejme znižuje a nakoniec môžete skončiť bližšie pri 5 hodinách. Všetko ale závisí od toho, ako ho budete používať.

Tronsmart T6 Plus: Verdikt

Čo teda spomenúť na záver? V prvom rade je Tronsmart T6 Plus určený pre „bežného“ spotrebiteľa, ktorý si nepotrpí na podpore všetkých kodekov a ktorého uši nepripomínajú netopierie. Ak potrebujete reproduktor na letné párty, rodinné stretnutia či napríklad spoločníka k vareniu, našli ste ho.

Veľmi sa mi páčil aj fakt, že v dnešnej digitálnej dobe aspoň jeden výrobca do dizajnu svojho zariadenia zakomponoval analógové ovládanie, pri ktorom neprídete o prsty. No a nakoniec, bohatá výbava (USB C, atp.) len podčiarkujú to, aký dobrý pomer ceny a výkonu tento kúsok predstavuje.

Za mňa je teda Tronsmart T6 Plus absolútne vydareným reproduktorom, ktorý by sa „uživil“ v nejednej domácnosti.

Tronsmart T6 Plus sme si kúpili z obchodu Geekbuying.com, kde sa predáva za 60 €. Pri nákupe použite kupón 3JHR4ISF. Reproduktor odosielajú z poľského skladu.

Partnerom recenzie je obchod Geekbuying.