Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung začína s vývojom OS Android 8.0 Oreo pre Galaxy S7 a...

Samsung začína s vývojom OS Android 8.0 Oreo pre Galaxy S7 a ďalšie skôr vydané zariadenia

2

Samsung dokončil práce na operačnom systéme Android 8.0 Oreo, ktorý v najbližších dňoch a týždňoch obdržia formou aktualizácie vlajkové lode Galaxy S8 a Galaxy S8+. Aktualizáciu neskôr určite dostane aj phablet Galaxy Note8.

Čo je však rovnako dôležité, softvérové povýšenie dostanú aj skôr vydané popredné smartfóny kórejského výrobcu, ktoré stále vlastní podstatná časť jeho zákazníkov.

Podľa informácií holandského serveru GalaxyClub a amerického SamMobile, Samsung započal vývoj softvéru s najnovšou verziou operačného systému Android 8.0 Oreo pre model Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy A5 (2017), Galaxy A3 (2017) a tablet Galaxy Tab S3.

Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 edge

Keďže vývoj ešte len začal, dostupnosť aktualizácie je v nedohľadne. Skôr ako o pár mesiacov sa určite neobjaví. Všetko závisí od schopností vývojárov a od prípadných komplikácií, ktoré sa môžu a často aj objavujú.

Zdroje nespomínajú ďalšie mobilné zariadenia z produkcie Samsungu. To však neznamená, že aktualizáciu nedostanú. Skôr na ne musí prísť rad.

Samsung okrem aktualizácií pripravuje premiéru očakávaných noviniek, nových generácií vlajkových lodí Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+. Pódium im bude patriť 25. februára na podujatí Mobile World Congress 2018.