Úvod Výrobcovia Asus FOTO: ASUS ZenFone 5 bude mať výrez v displeji ako iPhone X

FOTO: ASUS ZenFone 5 bude mať výrez v displeji ako iPhone X

Verzia Lite zase zaujme štvoricou fotoaparátov

0
zenfone 5
Ilustr. foto

Na podujatí Mobile World Congress 2018 uvidíme premiéry aj menej zvučných hráčov trhu so smartfónmi. Asus si pre tento rok pripravil nové generácie smartfónov ZenFone 5 a ZenFone 5 Lite.

Minimálne ASUS ZenFone 5 bude tento rok zaujímavejší. Podľa zverejnených nákresov a dokonca tiež živej fotografie dostane tento smartfón takzvanú peru, teda výrez v hornej časti displeja, ktorý do segmentu priniesol iPhone X.

Pera ukryje prednú kameru, mikrofón a pár dôležitých senzorov. Konštrukcia zariadenia ale nebude výsostne bez rámikov. Obvodové línie síce nie sú hrubé, no sú dobre zreteľné.

asus zenfone 5
© winfuture.de

Okrem vzhľadu veľa podrobností o zariadení nepoznáme. K prevedeniu patrí displej s pomerom strán 18:9, vidieť by sme mali vertikálne uložený duálny fotoaparát, snímač odtlačkov, USB C alebo 3,5 mm jack. Telo bude vyhotovené z kombinácie hliníka a skla.

asus zenfone 5
© Bernardo G da Silva

ASUS ZenFone 5 dostane aj menšieho súrodenca s prívlastkom Lite. ASUS ZenFone 5 Lite obdrží bežné prevedenie s displejom o pomere strán 18:9. Z prednej strany pripomenie napr. Xiaomi Redmi Note 5.

Menší z dvojice sa zameria na fotografické schopnosti. Evan Blass zistil, že na prednej strane nájdeme rovno dva 20 Mpx fotoaparáty. Na zadnej strane sa usídli dvojitý fotoaparát so 16 Mpx rozlíšeniami, pričom by mal byť jeden z nich širokouhlý.

ASUS ZenFone 5 Lite
© winfuture.de

Zábery v GoPro štýle vykúzli optika so 120 stupňovým zorným poľom. Výkon by mal zastrešovať čipset Snapdragon 660 a obe avizované novinky pobežia pod OS Android vo verzii Oreo.

Tretím do partie má byť ASUS ZenFone 5 Max, o ktorom nie je známe skoro nič. Po skúsenostiach z minulosti je ale jasné, že jeho devízou bude obrovská batéria s nadštandardnou výdržou na jedno nabitie.

zenfone 5 lite
© Evan Blass

Asus tak tento rok zákazníkom ponúkne vylepšený a prémiový dizajn, zaujímavé a univerzálne fotoaparáty alebo extra výdrž na jedno nabitie. Škoda len, že v troch rôznych zariadeniach. Informácie sú spoľahlivé, ale stále neoficiálne. Možno ASUS s niečím ešte prekvapí.