Úvod Dohady Päť optík a čipset Snapdragon 845? Údajne nová vlajková loď s logom...

Päť optík a čipset Snapdragon 845? Údajne nová vlajková loď s logom NOKIA

0
nokia lumia

Na čínskych sociálnych sieťach sa pomerne často objavujú informácie o ešte nepredstavených zariadeniach. Zväčša sú celkom presné, no v aktuálnom prípade ide predsa len o odvážnejšie udania.

Konzorcium HMD Global a.k.a Nokia možno oživí označenie Lumia 1020. Nokia Lumia 1020 bola predstavená v roku 2013, vtedy ešte spoločnosťou Microsoft. Tento smartfón zaujal doslova ultimátnym fotoaparátom so 41 Mpx rozlíšením.

Na čínskom Baidu sa objavila správa, že Nokia neskôr v tomto roku predstaví nový prémiový model najvyššej triedy s nekompromisným fotoaparátom. Unikátne má byť už len samotné prevedenie.

Zdroj, ktorý má mať blízko k výskumu a vývoju spoločnosti Foxconn tvrdí, že nový model bude mať kruhový segment s fotoaparátom podobný tomu, ktorý sa nachádza na pôvodnej Lumii 1020. Pozoruhodná je informácia o siedmych otvoroch. Dva majú patriť LED blesku a päť otvorov je určených pre samostatné objektívy fotoaparátov.

Nokia Lumia 1020
Foto mašina z roku 2013 – Nokia Lumia 1020

Smartfón s päticou fotoaparátov má poháňať výkonný čipset Snapdragon 845.

Všetky informácie by sme brali s náležitou rezervou. Zatiaľ smartfónom kraľujú duálne fotoaparáty a novo zavedené trojité zostavenie má v pláne produkovať Huawei. Ak by Nokia skutočne vyrukovala s takýmto nevídaným prevedením, išlo by o priadne prekvapenie.

Nokiu najbližšie uvidíme na podujatí MWC 2018, kde nás čaká niečo úžasné. Aspoň tak sa vyjadril vrcholový predstaviteľ konzorcia HMD Global. Očakávať môžeme predstavenie globálnej verzie smartfónu Nokia 7 a novinky Nokia 9 s čipsetom Snapdragon 835.