Úvod Výrobcovia Nokia Smartfón Nokia 7 nečakane predstavený! Poputuje však iba na čínsky trh

Smartfón Nokia 7 nečakane predstavený! Poputuje však iba na čínsky trh

0
nokia 5

Nokiu 3, 5, 6 a 8 už poznáme, očakáva sa tiež predstavenie lacnej Nokie 2 a kdesi sa už povráva o ešte lepšej Nokii 9. Čo na to konzorcium HMD Global? Neočakávane predstavilo smartfón Nokia 7.

Nokia 7 bude síce určená iba pre čínsky trh, no nemusí byť úplne vylúčené, že sa dostupnosť časom rozšíri. Už sme to videli neraz. Navyše, možnosti cezhraničného obchodu existujú tiež.

Nokia 7 zapadá do strednej, resp. skôr vyššej strednej triedy. Tvorcom zariadenia sa zapáčil súčasný vlajkový trend, v rámci ktorého sú zadné strany smartfónov prekryté lesklým sklom.

Nokia 7 tak prichádza s prémiovejším vzhľadom a vcelku rozumnou hardvérovou výbavou. Displej (LCD) s univerzálnou 5,2-palcovou uhlopriečkou používa rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov.

nokia 7
Toto je Nokia 7

Etalónom strednej triedy je čipset Snapdragon 630 (GPU Adreno 508), ktorý bude pracovať v spojení so 4 GB alebo 6 GB operačnou pamäťou. 64 GB úložisko je nemenné pri oboch prevedeniach. Rozšíriť sa ale dá pomocou microSD kariet.

16 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/1.8 obsahuje funkciu Dual Sight z vlajkovej Nokie 8. To znamená, že môžete natáčať video zadným a súčasne predným snímačom. Vpredu sa nachádza 5 Mpx kamera.

3000 mAh batéria je bežným štandardom, sláva 3,5 mm konektoru pre audio príslušenstvo a nainštalovaný Android 7.0 Nougat dostane aktualizáciu na Android 8.0 Oreo. Ako sme spomínali, Nokia 7 bola predstavená s výhradnou dostupnosťou pre čínsky trh.

Ceny teda prepočítame a vyzerajú nasledovne: Nokia 7 so 4 GB RAM sa začne na čínskom trhu predávať od 24. októbra s cenou 319 eur. Verzia so 6 GB RAM bude stáť po prepočte 344 eur.

Vzhľadom na pomery na čínskom trhu ide o pomerne odvážnu cenu. Uvidíme, aký úspech tento model zaznamená.