Úvod Zariadenia Nokia 9 čiastočne odhalená: Hlavnú úlohu zohrá OLED displej a duálny fotoaparát

Nokia 9 čiastočne odhalená: Hlavnú úlohu zohrá OLED displej a duálny fotoaparát

1
nokia 9
Dizajnérsky koncept Nokia 9

Dokumenty americkej národnej komisie pre telekomunikácie odhalili niektoré parametre výstavnej skrine konzorcia HMD Global, očakávaného smartfónu Nokia 9.

Nokia 9 má byť prvotriednym high-end smartfónom o čom svedčia aj prvé, dá sa povedať, potvrdené špecifikácie. Nokia 9 dostane do výbavy 5,5″ OLED displej, ktorý ale bude pochádzať z produkcie LG a nie od Samsungu, ako by sa mnohí mohli domnievať.

Nokia 9 tak môže disponovať displejom obdobnej kvality ako LG V30 alebo Google Pixel XL 2. OLED obrazovka je devízou takmer každého vlajkového smartfónu, keďže v súčasnosti ponúka tie najlepšie možné zobrazovacie schopnosti.

Momentálny vrchol portfólia, Nokia 8, využíva IPS LCD displej.

Podľa dokumentov bude Nokiu 9 poháňať čipset Snapdragon 835, čiže súčasné maximum výrobcu Qualcomm. Snapdragon 845 sa konať nebude, čo je možno škoda. Záujem o tento čipset by mohol citeľnejšie oddialiť trhové uvedenie novej Nokie.

nokia 9
© FCC

Snapdragon 845 má totižto prioritne putovať do nových vlajkových lodí Samsungu a poháňať bude tiež Xiaomi Mi 7. Nová Nokia má byť pritom predstavená už v začiatkoch roka 2018.

Úradný výpis ďalej prezrádza 3250 mAh kapacitu akumulátora, duálny fotoaparát v kombinácii 12 Mpx + 13 Mpx, či 5 Mpx prednú kameru. Neznáma je kapacita operačnej pamäte, ktorá doplní 128 GB úložisko.

Po stránke dizajnu sa pochopiteľne hovorí o displeji so zakrivením bočných hrán, minimálnych rámikoch, prémiovej povrchovej úprave a pri fotoaparátoch by sa malo vynímať aj logo spoločnosti ZEISS.