Úvod Smartphony Dohady Huawei P20, P20 Plus a P20 Pro: Ako by mohli vyzerať nové...

Huawei P20, P20 Plus a P20 Pro: Ako by mohli vyzerať nové vlajkové lode s trojitým fotoaparátom?

...keď už dva fotoaparáty nestačia.

0
Huawei P20
Ilustr. foto

Podľa predbežných informácií Huawei preruší postupný číselný rad, ktorým označoval vlajkové lode z P série smartfónov. Po modeloch P8, P9 a P10 má prísť novinka – Huawei P20.

A nebude jediná. Rovno tri nové zariadenia by sme mali vôbec po prvýkrát uvidieť na podujatí Mobile World Congress, ktoré sa koná vo februári v španielskej Barcelone. Na skoršej udalosti CES 2018 ich neuvidíme. Aspoň tomu nič zatiaľ nenasvedčuje.

Podľa neoficiálnych indícií čínsky technologický líder predstaví smartfóny Huawei P20, Huawei P20 Plus a Huawei P20 Pro. Dostupnosť jednotlivých typov sa môže pokojne líšiť v závislosti od konkrétneho regiónu.

Napríklad Huawei Mate 10 u nás dostupný nie je. Na našom trhu sa nachádza iba verzia Mate 10 Pro a verzia Mate 10 lite.

Tri kamery

Ak už nad duálnymi fotoaparátmi mávate rukou, keďže nimi disponuje široká škála zariadení, Huawei vám môže ponúknuť rovno tri fotoaparáty. Trvajúca spolupráca s foto spoločnosťou Leica ich status ešte pozdvihne.

Čínske sociálne siete vyplavili tri nákresy, ktoré vypovedajú o údajnom vzhľade trojice noviniek. Pokiaľ im budeme dôverovať, máme sa na čo tešiť.

Huawei P20 a P20 Plus zdieľajú podobný dizajn s trojicou kamier, ktoré sú umiestnené v horizontálnej a vertikálnej rovine na zadnej strane. Snímač odtlačkov má poputovať na prednú stranu, pričom sa budú obe zariadenia líšiť hlavne veľkosťou.

Huawei P20
© Weibo

Ich výkon má podtrhnúť čipset Kirin 970, ktorý si odbil premiéru v minuloročnej Mate 10 sérii zariadení.

Asi najzaujímavejšie pôsobí nákres patriaci modelu P20 Pro. Pomer obrazovky k telu môže dosiahnuť rekordné hodnoty a pozornosti neuniká ani výrez v hornej časti obrazovky, ktorý do praxe zaviedlo Apple so smartfónom iPhone X.

huawei P20 Pro
© Weibo

Trojica fotoaparátov dostane vertikálne umiestnenie v jednej línii a miesto sa nájde aj pre snímač odtlačkov prstov. Už len z neoficiálnych nákresov pôsobí takéto prevedenie minimálne zaujímavo.

Predsa len si však radšej počkáme na viac presnejších informácií. Čínske sociálne siete môžu preháňať.