Úvod Smartphony Dohady Motorola Moto Z3 a Z3 Play na FOTO. Nový dizajn a zachovaná...

Motorola Moto Z3 a Z3 Play na FOTO. Nový dizajn a zachovaná kompatibilita s Moto Mods?

0
Moto Z3
© Droid-life

Spoločnosť Lenovo v minulom roku vrátila značku Motorola späť na výslnie. Pod touto značkou v tomto roku vzniknú nové generácie smartfónov s očakávanými označeniami Moto Z3 a Moto Z3 Play. 

Výrobca vlani uviedol, že aj tretia generácia Moto Z smartfónov bude kompatibilná s príslušenstvom Moto Mods, čo bolo určite vítaným oznámením. Vyzerá to, že výrobca sľub dodrží a zároveň pripraví nový dizajn zariadení.

Ak budeme naozaj počítať s MotoMods príslušenstvom, veľkosť, tvar tela a umiestnenie 16-pinového konektora budú musieť byť totožné s predošlými generáciami. Dizajnérom ale stále zostáva dosť miesta na to, aby nové smartfóny vyzerali lepšie a konečne modernejšie. 

Moto Z3 play
© Droid-lite

Omladzovacou kúrou prejde predná strana, na ktorej sa budú vynímať podstatne zoštíhlené rámiky a samozrejme užší a vyšší displej s pomerom strán 18:9. Obrazovka by mala mať 6-palcovú uhlopriečku a podľa renderov aj zakrivené hrany. Možno však ide o ilúziu 2.5D skla, ktorá bola cielene vytvorená.

Moto Z3 Play bude mať obrazovku s rozlíšením 1080 x 2220 pixelov, teda FHD+. Vrcholom zrejme bude QHD+ rozlíšenie vlajkového Moto Z3, ktorý bude zároveň poháňaný výkonným čipsetom Snapdragon 845.

Moto Z3
© Droid-life

Nevidíme žiadne snímače odtlačkov prstov. Možno ich nájdeme na zadnej strane, v mieste, ktoré pôvodne patrilo logu Motorola. Takýmto riešením má disponovať lacný Moto E5. Ranou do čierneho by však bol snímač odtlačkov, ktorý by sme našli zakomponovaný priamo v displeji.

Celkom zaujímavo pôsobí aj nový Moto Mod modul, ktorý na zverejnených obrázkoch figuruje. Jeho funkcionalita je zatiaľ neznáma, nedá sa ale prehliadnuť logo 5G, ktoré bude mať čo dočinenia so ultra rýchlymi sieťami novej generácie.

Ak si dobre spomíname, Moto Z2 rodina bola predstavená v priebehu leta roku 2017. Do leta je ešte ďaleko, preto vôbec prvé informácie a obrazové materiály berieme s patričnou rezervou, a to vtedy, ak by mali byť nové generácie predstavené o niečo skôr.