Úvod Výrobcovia Motorola Motorola Moto E5 na prvých renderoch: Plast nahrádza kov!

Motorola Moto E5 na prvých renderoch: Plast nahrádza kov!

0
moto E5
Predchádzajúca generácia Moto E4

Aj keď sa stále rozpráva o drahých vlajkových lodiach, prehliadať netreba ani opačné spektrum v triede inteligentných mobilných telefónov. Motorola pripravuje novú generáciu smartfónu zo vstupnej kategórie s nadväzujúcim označením Moto E5.

Vlani sme videli dve dostupné verzie, Motorolu Moto E4 a E4 Plus. Či aj tento rok na pultoch predajní uvidíme verziu Plus momentálne nevieme. Motorolu Moto E5 ale uvidíme.

Vzhľadom na dostupný charakter zariadenia netreba mať veľké očakávania.

Rozdielov bude oproti predošlej generácii pomenej. Render naznačuje, že Motorola prezlečie základný smartfón do kovu, čo by bolo veľkým plus. Snímač odtlačkov sa presunie z prednej brady na zadnú stranu pod fotoaparát, presne do loga s veľkým M.

motorola moto E5
© Mysmartprice

Toto miesto je pre snímač odtlačkov ako stvorené a vždy sme si ho na tomto mieste predstavovali. Senzor výrobca ohraničí jemným strieborným rámikom. Žiaľ, všimnúť si môžeme absenciu USB C konektora.

Moto E5 zostane verný micro USB klasike. Displej bude mať klasický pomer strán 16:9 a widget hodín na obrazovke by mohol odkazovať na obdobie predstavenia, ktoré by tak pripadalo na apríl. Predošlá generácia Moto E4 však bola predstavená až cez leto, v júni roku 2017.

Motorola s určitosťou siahne po čistej podobe operačného systému Android, čo nahráva spoľahlivému a promptnému chodu zariadenia. Aj napriek tomu, že pôjde o veľmi lacný model, ktorý si ale svoju cieľovú skupinu určite nájde. Minimálne u operátorov.