Úvod Ostatné Drony Konečne lacný a zároveň dobrý dron? Spoločnosti DJI a Ryze spojili sily

Konečne lacný a zároveň dobrý dron? Spoločnosti DJI a Ryze spojili sily

0
dron Tello
© DJI

Skutočne dobrý dron dnes stojí niekoľko stoviek EUR. jednu z najlepších volieb s ohľadom na cenu, výbavu a značku predstavuje model Spark od renomovanej spoločnosti DJI. Lacné drony menej známych značiek neponúknu toľko zábavy, často majú chabú výdrž na jedno nabitie či podpriemernú kameru. Česť výnimkám.

To, že aj lacný dron môže byť viac ako dobrý, sa snažia dokázať spoločnosti DJI a Ryze. Nový dron sa volá Tello, bude stáť 99 amerických dolárov a zatiaľ nepadlo žiadne slovo o trhovej dostupnosti.

Dron Trello zhotoví výrobca Ryze a DJI mu poskytne svoje predajné kapacity, kde bežne ponúka svojich lietajúcich pomocníkov. Dron musí byť dobrý a spoľahlivý, inak by mu renomovanejší výrobca DJI neuvoľnil miesto na svojich predajných pultoch.

dron Tello
© DJI

Čo sa týka základných vlastností, dron Tello sa udrží vo vzduchu na jedno nabitie 13 minút. Je veľmi kompaktný a ľahký. Jeho súčasťou je kamera s HD 720p rozlíšením a tiež systém zabraňujúci kolíziám. Dokonca sa počíta s kompatibilitou s VR súpravami.

Tello sa bude predávať v žltej, bielej a modrej farbe, a jeho mozog bude tvoriť procesor spoločnosti Intel. Dostupnosť môžete sledovať na oficiálnej stránke DJI, kde figurujú ďalšie detaily.

dron tello
© DJI

Výrobca DJI je v poslednej dobe cenovo priateľskejší. Lacný dron Tello predbehla nová stabilizácia Osmo Mobile 2, ktorá je taktiež celkom lacná. Oproti predošlej generácii je lacnejšia o polovicu a má podstatne dlhšiu výdrž na jedno nabitie.

Naopak, s drahými dronmi, presnejšie s jedným dronom, skončila spoločnosť GoPro. Dron Karma sa neujal a vyrobil iba dlhy. Viac detailov nájdete v nedávnom článku.