Úvod Novinky Aktuálne Výrobca DJI predstavil novú stabilizáciu Osmo Mobile 2. Je neuveriteľne lacná

Výrobca DJI predstavil novú stabilizáciu Osmo Mobile 2. Je neuveriteľne lacná

2
Osmo Mobile 2

Stabilizácie pre smartfóny, alebo ak chcete gimbaly, neboli nikdy lacné. Teda pokiaľ ste si chceli zabezpečiť kvalitne stabilizované video záznamy. Napríklad dobre hodnotený DJI Osmo Mobile prvej generácie stále stojí v niektorých prípadoch aj viac ako 300 EUR.

Výrobca DJI však predstavil novú generáciu stabilizácie Osmo Mobile 2, ktorá je, čuduj sa svete, lacnejšia ako predchodca. O rovnú polovicu. Nová generácia by mala byť logicky lepšia ako tá prvá. Cenovka 129 amerických dolárov je teda nevídaná.

Môžeme len predpokladať, že sa značkový DJI rozhodol konkurovať ostatným čínskym výrobcom, napríklad Zhiyun, ktorého gimbal Smooth Q sme s veľmi dobrými výsledkami otestovali aj u nás v redakcii.

Osmo Mobile 2
© DJI

Späť k Osmo Mobile 2, status „neuveriteľnej“ nepatrí iba cene. Rovnakým superlatívom sa dá označiť aj výdrž na jedno nabitie. Pôvodný Osmo Mobile dokázal pracovať 3,5 – 4 hodiny.

Novinka má 2 600 mAh batériu, ktorá zabezpečí 15 hodín stabilizovaného video záznamu. Skôr sa môže vybiť smartfón ako samotný gimbal. DJI Osmo Mobile 2 je o pár gramov ľahší (485 g) a je tiež skladnejší.

Osmo Mobile 2
© DJI

Samozrejmosťou sú funkcie ako ActiveTrack, Motionlapse či Zoom Control. Stabilizácia by si dokonca mala poradiť s väčšími smartfónmi, ako napríklad s modelmi Google Pixel 2 XL alebo Samsung Galaxy Note 8.

Na pultoch predajní sa DJI Osmo Mobile 2 objaví niekedy vo februári.

Osmo Mobile 2