Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predstavil Redmi 5 a Redmi 5 Plus: Poriadne lacné a s...

Xiaomi predstavil Redmi 5 a Redmi 5 Plus: Poriadne lacné a s poriadnou výbavou!

0
Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 a Redmi 5 Plus konečne spoznávame v celej ich kráse. To najdôležitejšie, cena, sa potvrdilo. Obe zariadenia sú veľmi dostupné, čo poteší každého užívateľa s obmedzeným rozpočtom. 

Xiaomi Redmi 5 a Redmi 5 Plus napriek nízkej cene poskytnú veľmi schopný užívateľský zážitok s modernými aplikáciami a so všetkým, čo k tomu patrí. Dokonca dostaneme aj displej s pomerom strán 18:9, s ktorými sa tento rok roztrhlo vrece.

Rozdiel medzi oboma verziami je väčší ako by sa možno mohlo zdať. Typ Redmi 5 má displej s uhlopriečkou 5,7-palca a HD+ rozlíšením. Poháňa ho čipset Snapdragon 450, ktorý je vyrobený 14 nm, čiže stále pomerne modernou technológiou.

Čipset má osem jadier a takt 1,8 GHz. Pamäťovým základom bude 2 GB RAM a 16 GB úložisko. Obstojnejšia variácia poskytne 3 GB operačnej pamäte a 32 GB internú pamäť.

Redmi 5

Xiaomi Redmi 5 má 3 300 mAh batériu, snímač odtlačkov, 3,5 mm jack, infračervený senzor, užívateľské prostredie MIUI 9 postavené na základoch OS Android 7.1.2 Nougat a 12 Mpx / 5 Mpx fotoaparáty.

Cena? Po prepočte 100, resp. 115 EUR v prípade modelu s objemnejšími pamäťami.

Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus cieli na náročnejších užívateľov. Model vyššie predstavuje skôr obstojnejší základ. Verzia Plus má už väčší displej s 5,99″ uhlopriečkou a predsa len lepším FHD+ rozlíšením.

Čipset Snapdragon 625 je síce starší, ale veľmi dobrý. Skvele kombinuje dostatočný výkon s výbornou spotrebou energie. Takisto väčšia 4 000 mAh batéria sa tak môže postarať o dva dni plnohodnotnej výdrže.

Redmi 5 plus

Aj v tomto prípade budú v ponuke dve pamäťové konfigurácie. 3 GB RAM s 32 GB ROM a 4 GB RAM so 64 GB úložiskom. Ostatné vlastnosti sú zdieľané so skromnejším súrodencom.

Cenové relácie po prepočte 130 EUR a 165 EUR sú výborné.

Obe zariadenia sa začnú predávať najskôr v Číne, a to 12. decembra. Zatiaľ nie je jasné, či sa objavia tiež v našom Xiaomi Mi Store. Ak budú kompatibilné s našimi LTE sieťami, radi by sme ich tam uvideli.