Úvod Smartphony Aktualizácie Xiaomi MIUI 9 sľubuje výkon a rýchlosť čistého Androidu + ZOZNAM zariadení!

Xiaomi MIUI 9 sľubuje výkon a rýchlosť čistého Androidu + ZOZNAM zariadení!

10
miui 9

Posledné dlhé týždne čínske Xiaomi distribuovalo beta verziu používateľského rozhrania MIUI 9, po ktorej mohli siahnuť vlastníci niektorých popredných smartfónov výrobcu.

Beta verzii  odzvonilo a Xioami oddnes spúšťa doručovanie stabilnej verzie rozhrania MIUI 9. Aktualizácia sa bude šíriť postupne v priebehu mesiaca november naprieč celou plejádou zariadení.

Ako prvé dobehne OTA aktualizácia smartfóny Redmi Note 4, Mi Mix 2 a Mi Max 2. Ďalšie budú nasledovať postupne a dokonca medzi nimi nájdeme aj model z roku 2012, Mi 2.

Portfólio produktov má v Xiaomi na starosti Jai Mani. Ten vysvetľuje, že nová verzia prostredia bude rýchla a výkonná tak, ako čistý operačný systém Android.

miui 9

V Xiaomi sa zamerali na silnú optimalizáciu, riadenie procesov bežiacich na pozadí, alebo na efektívny prenos údajov a prideľovanie zdrojov. Aplikácie by sa tak mali spúšťať rýchlejšie, odozva by mala byť takmer okamžitá a celkový chod krásne plynulý.

Prostredie MIUI bolo vždy rýchle a až na pár detailov bežalo takmer ukážkovo. Superlatívom šéfa produktov tak budeme veriť.

Okrem toho MIUI 9 zavádza nový systém upozornení, na ktoré budete môcť napríklad odpovedať priamo z notifikačnej lišty. Upozornenia sa budú zobrazovať v skupinách, čo bude rozhodne prehľadnejšie.

miui 9

Xiaomi vylepšilo galériu, resp. editor fotografií, ktorý je jej súčasťou. Zo snímok môžete odstrániť nežiadúce objekty. Špičkovú snímku niekedy pokazia turisti, elektrické vedenie alebo podobný element, s ktorým fyzicky nepohnete. Drgať do turistov je neslušné.

Aplikácia Mi Drop

Xiaomi má v talóne (okrem iných) jednu skvelú aplikáciu. Vďaka appke Mi Drop dokážete prenášať objemné súbory medzi dvoma smartfónmi. Hudbu, fotky, videá, dokumenty…všetko potrebné prenesiete offline cez priame bezdrôtové spojenie.

mi drop

Aplikácia Mi Drop poputuje aj do obchodu Google Play, pričom si ju budú môcť nainštalovať majitelia akýchkoľvek zariadení, nie iba tých od Xiaomi, čo je skvelé. Prostredie MIUI v rôznych verziách používa po celom svete asi 280 miliónov jedincov.

MIUI 9 pre tieto zariadenia

Aktualizáciu dostane veľa modelov a prebiehať bude v dávkach. Príkladná trpezlivosť je teda stále na mieste. UI MIUI 9 v globálnej stabilnej verzii obdržia tieto zariadenia:

Xiaomi Mi Mix 2, Mi Note 3, Mi 6, MI Max 2, Redmi Note 4, Redmi Note 4X, Redmi Note 5A, Redmi 4, Redmi 4X, Mi Mix, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi Max, Mi Max Prime, Redmi Note 3, Redmi 3, Redmi 3S, Redmi 3S Prime, Redmi 4, Redmi 4A, Mi Note, Mi 4i, Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi Note 4G Prime, Redmi Note 2, Mi 4, Redmi Note 4G, Mi 3, Mi 2.

Ako môžete vidieť, zoznam podporovaných modelov je bohatý. Niektorí výrobcovia by si mohli vziať príklad.