Populárna spoločnosť Xiaomi má oficiálne predajné miesto konečne aj u nás, na Slovensku. Nejde pritom iba o stánok s niekoľkými produktami. Xiaomi Mi Store je plnohodnotný obchod s plejádou všemožných zariadení výrobcu a odborným personálom.

Xiaomi produkuje azda tie najzaujímavejšie zariadenia v pomere ceny voči kvalite a nemáme na mysli iba smartfóny, ktoré túto značku preslávili asi najviac. Xiaomi produkuje príslušenstvo, gadgety a tiež smart zariadenia pre domácnosti.

Xiaomi Mi Store nájdete v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall na druhom podlaží. Na pultoch predajne sa vynímajú smartfóny, externé batérie, slúchadlá, fitness náramky, domáce kamery, ultrabooky, dron, inteligentná váha, robot, a dokonca aj obrovský inteligentný televízor.

mi store
Xiaomi Mi Store určite neprehliadnete

Predajňa nie je veľká. Pre potreby zákazníkov však bohate stačí. Všetky produkty si našli svoje miesto, sú prehľadne a pedantne usporiadané, pričom celá prevádzka spĺňa štandardy brand manuálu výrobcu. To znamená, že slovenský Mi Store vyzerá ako ďalšie oficiálne predajné miesta výrobcu vo svete.

Ceny produktov sú samozrejme vyššie ako tie, ktoré nájdete v cezhraničných online obchodoch. Musíte vziať na vedomie dvojročnú plnú záruku, ktorú predajca poskytuje. Pozor, predajca reklamuje iba tie produkty Xiaomi, ktoré boli zakúpené u neho.

mi store
Do kompaktného obchodu v obrovskom nákupnom centre nás naviedla rozmiestnená propagácia

Pri zakúpení zariadenia v oficiálnom kamennom obchode ho máte hneď, a tak na doručenie nemusíte čakať niekoľko dní či týždňov. Smartfón si môžete vyskúšať a overiť, či vám napr. dobre sadne do ruky. Ergonómia je pri užívaní dôležitá.

Zariadenia v predajni musia disponovať európskou certifikáciou, ktorá deklaruje splnenie potrebných noriem. Niektoré zariadenia v predajni čakali na certifikáciu, čiže slúžili iba pre ukážku a kúpiť sa nedali. Išlo napr. o spomínaný televízor, dron alebo notebooky.

V ponuke chýbali niektoré vlajkové lode smartfónov, za čo môže ich momentálna nedostupnosť. V budúcom roku sa ponuka ešte viac rozšíri.

mi store
Ponúkané smartfóny boli zapnuté a po ruke, čiže ste si mohli každý vyskúšať

Slovenský Xiaomi Mi Store je veľmi príjemným miestom, kde sú vám technologické zariadenia na dosah ruky a kde vám v prípade nejasností poradí personál. Ten mimochodom pracoval príkladne. Zamestnanci sa zákazníkom venovali, na každú otázku mali relevantnú odpoveď, nenechali sa zaskočiť a nával zákazníkov im problém nerobil. Veríme, že to tak bude pokračovať aj naďalej bez prítomnosti objektívov.

Slovenský Xiaomi Mi Store bol hitom centra Bory Mall, ktoré inak v ranných a dopoludňajších hodinách zívalo prázdnotou. Zástup ľudí sa začal tvoriť už pred 9. hodinou a kvôli obmedzenému priestoru menšej predajne stáli v dlhšom rade až do pol jedenástej – jedenástej hodiny. Pravdepodobne stáli aj dlhšie.

Xiaomi Mi Store – ceny

Navýšenie cien oproti čínskym internetovým obchodom nie je markantné. Ceny produktov stúpli vo väčšine prípadov iba mierne a navýšenie zdravo reflektuje náklady spojené s oficiálnym spustením predaja na slovenskom trhu.

Aby ste si utvorili lepší obraz, uvedieme niekoľko príkladov. Ceny si tak hravo porovnáte so zahraničnými online predávajúcimi ako GearBest, TomTop či Geekbuying. Tak napríklad Xiaomi Redmi 5A bol pre prvých 100 záujemcov dostupný s 50-percentnou zľavou, o čom sme informovali v predstihu ešte v pondelok.

Mi store
Prenosný Bluetooth reproduktor bol dostupný v niekoľkých farbách

Jeho plná cena sa zastavila na hranici 114,90 EUR. Obdĺžnikový Bluetooth reproduktor stojí 49 EUR. Xiaomi Redmi Note 4 v 32 GB verzii obdržal cenovku 179 EUR. Xiaomi selfie tyčka s trojnožkou stojí 21,90 EUR, bezdrôtová myš k PC 18,90 EUR (v zľave), obyčajné in-ear slúchadlá 8,90 EUR, Pro HD slúchadlá 26,49 EUR a športové Bluetooth slúchadlá 36,90 EUR.

Xiaomi Mi A1 v 64 GB verzii s čistým operačným systémom? Výborných 249 EUR. Veľká obrazovka v podaní modelu Mi Max2 vám z peňaženky vytiahne 259 EUR.

Všetky dostupné produkty aj s cenami nájdete na jednom mieste, na adrese mi-store.sk. Na tejto stránke si môžete tiež vytvoriť online objednávku a tovar si vyzdvihnete priamo v predajni.

Xiaomi Mi Store – FOTO

Nebudeme viac zdržovať. Viete kde, ako a za koľko, a teraz sa pozrite ako to v prvom slovenskom showroome Xiaomi Mi Store vyzerá.

mi store mi store mi store mi store mi store mi store mi store mi store mi store mi store mi store mi store mi store mi store