Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung získa celú prvú várku Snapdragon 845: Použije ho v Samsung Galaxy S9

Samsung získa celú prvú várku Snapdragon 845: Použije ho v Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 a S9+ môžu prísť skôr, než S8. Ako jediné v daný čas ponúknu Snapdragon 845.

3
Samsung Galaxy S9

Ešte v auguste sme sa dozvedeli o tom, že Samsung od Qualcommu kúpil takmer všetky dostupné kusy Snapdragon 845. Dôvod? Dve chystané novinky – Galaxy S9 a Galaxy S9+. Dnešná novinka túto hypotézu viac-menej potvrdzuje.

Galaxy S9 a S9+ s procesorom Snapdragon 845 už tradične poputujú na americký trh. Zákazníci v Európe si aj naďalej budú užívať výkon produkovaný procesormi Exynos, ktoré má v réžii samotný Samsung. Pre najväčšieho výrobcu elektroniky ide o dôležitú výhodu. Na trh totiž môže opäť priniesť vlajkové lode ako prvý, čo najviac pocítia jeho najväčší Android rivali, ako napríklad LG.

Samsung Galaxy S9
Koncept. Novinka by mala ponúknuť Snapdragon 845

Galaxy S9 a Snapdragon 845. Kedy?

Tá istá situácia nastala aj tento rok, keď Samsung predstavil duo Galaxy S8 a Galaxy S8+. Výrobca si objednal toľko kusov procesoru Snapdragon 835, že ostatným výrobcom sa jednoducho nič neušlo. Ak by to teda bola pravda a tento rok sa situácia skutočne zopakovala, predstavenie môžeme očakávať približne vo februári, pravdepodobne pred/počas Mobile World Congress 2018.

Pochopiteľne, S9 a S9+ sú momentálne v štádiu dohád, takže to zatiaľ neberte príliš vážne. Hneď, ako zistíme viac vás budeme informovať.