Úvod LG LG V30 LG V30 na slovenskom trhu prekvapuje cenou, a to aj u operátorov

LG V30 na slovenskom trhu prekvapuje cenou, a to aj u operátorov

11
LG V30

To najlepšie na koniec (roka) a.k.a LG V30 konečne dobehol high-end zariadenia ostatných renomovaných výrobcov, ktoré predstavili v druhom polroku, a ktoré sa už nachádzajú na našom trhu. 

LG V30 prišiel na slovenský trh až po troch mesiacoch od oficiálneho predstavenia. Avizovaná predajná cena mala štartovať na sume 899 EUR, ktorá sa však zrovna nestretla s realitou. LG V30 je vo väčšine prípadov lacnejší a čuduj sa svete, aj u operátorov.

Operátori nemajú zrovna dobré renomé, čo sa predajných cien smartfónov týka. Na mysli máme plnú sumu zariadení bez dotácie spojenej s mesačným programom a podobne.

Po slovenských cenách LG V30 sme pátrali a zistili sme, že operátori O2 a Telekom tento model ponúkajú za plnú sumu na úrovni 818, resp. 819 EUR. Podľa výpisu parametrov obaja ponúkajú jedinú dostupnú verziu so 4 GB RAM a 64 GB ROM.

LG V30
© O2.sk
LG V30
© Telekom.sk

U najväčšieho slovenského operátora Orange sme smartfón zatiaľ nenašli.

Ak by ste LG V30 hľadali v „regáloch“ predajcu Alza.sk, dostanete studenú sprchu v podobe aktuálnej cenovky 953,90 EUR. Najnovšiu vlajkový loď od LG sme hľadali u ďalších obchodníkov Mall.sk, Hej.sk a Datart.sk. V ponuke zatiaľ nefiguruje.

LG V30
© Alza.sk

Predposlednou zastávkou bol porovnávač cien Heureka.sk. Dobre hodnotený e-shop bestcena.sk predáva V30-tku za 821,60 EUR a taktiež pozitívne hodnotený online predajca K24.sk za 899,60 EUR.

Nakoniec sme cenu preverili v nemeckej lokalizácii najväčšieho online predajcu Amazon. Štartuje na sume asi 840 EUR a končí niekde pri čísle 930 EUR.

Je pre vás LG V30 pri daných cenových podmienkach atraktívny alebo by ste (už ste) dali prednosť konkurencii?