Úvod Výrobcovia Meizu Meizu a MediaTek sa dohodli, že vytvoria najlepšiu technológiu rozpoznávania tváre pre...

Meizu a MediaTek sa dohodli, že vytvoria najlepšiu technológiu rozpoznávania tváre pre smartfóny

0
meizu
Meizu Pro6

Smartfón iPhone X od Apple disponuje technológiou FaceID a Samsung Galaxy Note 8 má zas tzv. Iris skener. Meizu spolu s MediaTek im však chcú postaviť dokonalejšiu konkurenciu.

Technológia FaceID je primárna, čo sa odomknutia smartfónu iPhone X týka. Iris skener Samsungu Galaxy Note 8 je skôr doplnkom k zaužívanej biometrickej autentifikácii odtlačkom prsta.

Obe spoločnosti používajú pri identifikácii odlišnejšie technologické postupy, no cieľ je rovnaký. Vaša tvár slúži ako kľúč pre odomknutie zariadenia.

Medzi ostrieľaných hráčov trhu sa vtesná populárny čínsky výrobca Meizu. Ten sa dohodol s tvorcom dostupnejších procesorových sád, spoločnosťou MediaTek. Spolu chcú na trh priniesť najlepšiu technológiu rozpoznávania tváre pre smartfóny.

Zatiaľ iba odvážne vyhlásenie nemusí mať nič spoločné s realitou, keďže v podstate došlo iba k vyhláseniu. Technologické detaily ani stratégia vývoja upresnené neboli. Meizu by sme ale úplne nepodceňovali.

mediatek

Na západných trhoch možno neznámy výrobca má na konte niekoľko vysoko hodnotených zariadení a pár prvenstiev. Doteraz si spomíname na vynikajúci Meizu Pro6. Meizu MX3 bol napríklad prvým smartfónom so 128 GB úložiskom. Na trh prišiel v roku 2013.

Spomínaný Meizu Pro6 bol prvým smartfónom, ktorý poháňala procesorová sada s desiatimi jadrami. Nedávny unikát? Meizu Pro7 (Plus) so sekundárnym AMOLED displejom na zadnej strane.

Riaditeľ marketingu spoločnosti Meizu Ard Boudeling dúfa, že nám technológiu ukážu v budúcom roku 2018, na čo sme určite zvedaví.

Len aby si všetku pozornosť neukradol snímač odtlačkov umiestnený pod displejom, ktorý by sa mal na komerčnom trhu v budúcom roku objaviť tiež. Qualcomm nám ho sľubuje od roku 2015.