Úvod Zariadenia Smartwatch Vlastníte hodinky Samsung Gear S3? Čoskoro môžete očakávať veľkú aktualizáciu

Vlastníte hodinky Samsung Gear S3? Čoskoro môžete očakávať veľkú aktualizáciu

1
Gear S3
Samsung Gear S3

Samsung ani tento rok nezabudol na nositeľné zariadenia, čoho výsledkom sú inteligentné hodinky Gear Sport a fitness náramok Gear Fit 2 Pro. Novinky uzreli svetlo sveta na podujatí IFA 2017, čím zároveň odsunuli do úzadia minuloročné verzie Samsung Gear S3 a Gear Fit 2. 

Existencia nových nositeľných kúskov z dielne Samsungu automaticky neznamená, že tie minuloročné sú už zastarané. Stále ide o high-end produkty, ktoré navyše dobehne veľká aktualizácia. Aby sme boli presnejší, aktualizácia dobehne (zatiaľ) iba hodinky Gear S3.

Ako možno viete, Samsung obchádza platformu Android Wear. Dlhodobo vyvíja vlastné riešenie Tizen OS, ktoré sa v segmente nositeľnej elektroniky osvedčilo možno viac, ako sa očakávalo.

Inteligentné hodinky Samsung Gear S3 obdržia veľkú aktualizáciu na Tizen OS 3.0, a to už v priebehu najbližších dní, resp. týždňov. Na spoľahlivé informácie sa odvoláva server AndroidPit.

gear sport
Samsung Gear Sport

Verzia softvéru Tizen OS 3.0 bude veľmi podobná tej, ktorú nájdeme v najnovších hodinkách Samsung Gear Sport. To znamená, že istotne prinesie nejaké tie nové funkcie a vymoženosti, a odstráni neduhy, ktoré sa v priebehu životnosti produktu objavili.

Na druhú stranu, Samsung niektoré vlastnosti ponechá ako jedinečnú súčasť hodiniek Gear Sport, čím si zabezpečí predaj a záujem zo strany potencionálnych zákazníkov.

Predpokladáme, že Samsung aktualizáciu zverejní v čase, kedy sa hodinky Gear Sport a náramok Gear Fit 2 Pro začnú objavovať na komerčnom trhu.