Úvod Novinky Posuň svoje športové výkony na novú úroveň: Samsung Gear Sport sú oficiálne...

Posuň svoje športové výkony na novú úroveň: Samsung Gear Sport sú oficiálne tu!

Krásny 1,2“ AMOLED displej a vodeodolnosť až do 5 ATM.

2

Samsung na tohtoročnom veľtrhu IFA pokračuje v predstavovaní nositeľných technológií. Po vylepšených bezdrôtových slúchadlách IconX (2018) prináša aj minimalistické hodinky určené pre športovcov. Volajú sa Gear Sport a ponúkajú snáď všetko čo by ste si pri športových aktivitách mohli priať.

Základom hodiniek je ich 1,2-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 360 x 360 pixelov a pevná konštrukcia, ktorá je odolná voči nárazom (štandard MIL-STD-810G). Tak či onak to vyzerá tak, že sa pri ich navrhovaní Samsung zameral hlavne na plavcov. Hodinky totiž vybavil vodeodolnosťou až do 5 atmosfér (čo je opísané ako „povrchové plávanie“) a aplikáciu Speedo On. Ide o dedikovanú aplikáciu, ktorá vás „vycvičí“ v plávaní. Celkovo ide teda o perfektnú výbavu pre plavcov.

Merač tepu, GPS a oceán aplikácií

Gear Sport samozrejme ponúka merač rýchlosti tepu, GPS a prístup k aplikáciám obľúbeného výrobcu športového oblečenia a pomôcok, Under Armour. Hovoríme napríklad o prémiových aplikáciách ako UA Record, MyFitnessPal, MapMyRun a Endomondo. Zaujímavé je, že Samsung ku hodinkám ponúka aj Spotify. Zatiaľ nie je jasné či ide o predplatné alebo len integráciu s hodinkami.

Nakoniec, inteligentný algoritmus, dokáže automaticky rozoznať začiatok novej aktivity. Hodinky tak automaticky začnú merať či už chôdzu, beh alebo spomínané plávanie.

Cena a dostupnosť

Hodinky Samsung Gear Sport k nám dorazia už v októbri za odporúčanú maloobchodnú cenu 349 €čiernom a modrom prevedení. Samozrejme nebude chýbať možnosť vymeniť si remienok (hrúbka 20 mm).