Úvod Smartphony Dohady Qualcomm a Xiaomi údajne spolupracujú na novom čipsete Snapdragon 845

Qualcomm a Xiaomi údajne spolupracujú na novom čipsete Snapdragon 845

0
Snapdragon 845

Kráľ mobilných procesorových sád samozrejme vyvíja nový high-end čipset, ktorý bude poháňať budúcoročné vlajkové lode. Pôvodné neoficiálne informácie hovorili o sade Snapdragon 836, ktorá mala poháňať blížiace sa smartfóny Google Pixel. 

Neskôr sa ukázalo, že čipset Snapdragon 836 vlastne neexistuje. Nové generácie Pixel smartfónov tak po výkonnostnej stránke zastreší aktuálna špička výrobcu Qualcomm, a to kremík Snapdragon 835.

Nová generácia vrcholového čipsetu ponesie označenie Snapdragon 845. Produkciu by mal opäť zastrešiť Samsung svojím nízkonapäťovým 10nm FinFET výrobným procesom.

Priemyselné zdroje z Číny tvrdia, že výrobca pracuje na optimalizácii čipsetu s čínskou spoločnosťou Xiaomi. Čínsky výrobca zrejme chce ako prvý priniesť svetu inteligentný mobilný telefón, ktorý by poháňal čipset Snapdragon 845.

Snapdragon 845
Čipsety Qualcomm Snapdragon 820 a 835 (zľava) v porovnaní s britskou penny (1/100 libry)

Model? Xiaomi Mi7. Má ísť o prvý model spoločnosti, ktorý bude podporovať technológiu pre bezdrôtové nabíjanie. Xiaomi sa nedávno stalo členom konzorcia Wireless Power. Xiaomi Mi 7 má používať 6,0-palcový OLED displej od Samsungu s pomerom strán 18:9.

Viac detailov nateraz známych nie je. Informácie majú stále charakter hrubých dohadov, preto by sme ich brali s odstupom. Nový high-end smartfón od Xiaomi skôr ako v prvej polovici budúceho roka neuvidíme.

Qualcomm sa novým výkonným kusom kremíka pochváli o niečo skôr, pred koncom tohto roka, resp. v začiatkoch toho budúceho. Súčasná sada Snapdragon 835 bola oficiálne predstavená v januári toho roka.