Úvod Výrobcovia Google Dátum predstavenia nových smartfónov Google Pixel odhalený!

Dátum predstavenia nových smartfónov Google Pixel odhalený!

0
google pixel
Približne takto by mal vyzerať Google Pixel 2 XL © AndroidPolice

Spoločnosť Google predstaví nové generácie referenčných smartfónov Google Pixel v začiatkoch nadchádzajúceho mesiaca. Informácie nepochádzajú zo žiadneho zo spoľahlivejších zdrojov. Odhalil ich rovno obrovský billboard v americkom Bostone. 

Ako môžete vidieť na fotografii billboardu nižšie, zadávateľ tejto propagácie priamo nespomína predstavenie nových smartfónov Google Pixel. Nepotrebujete ale veľa dôvtipu na to, aby ste vydedukovali o čo ide. Hlavne, ak si zaspomínate na minuloročné iniciovanie Google Pixel smartfónov.

Vlani začala spoločnosť Google vábiť na nové Pixel zariadenia obdobným spôsobom. Reklamné plochy zaplavili siluety smartfónov s odkazom na 4. október. Google tak predstaví nové generácie presne v rovnaký deň ako minulý rok. A Čo nás čaká?

google pixel xl 2

Google Pixel 2

Menší a dostupnejší z dvojice nových mobilných reprezentantov spoločnosti Google opäť vyrobí HTC. Táto spoločnosť vyrobila oba vlaňajšie modely. Okrem toho sa hovorí, že Google mobilnú divíziu HTC odkúpi alebo sa minimálne stane jej strategickým partnerom.

Google Pixel 2 by mal disponovať 5-palcovým displejom s FHD 1080p rozlíšením a vrcholovou procesorovou sadou. Ňou bude samozrejme Snapdragon 835, ktorý si potyká so 4 GB kapacitou RAM a 64 GB úložiskom.

Google Pixel 2
Avizovaná podoba Google Pixel 2 © VentureBeat

Očakávame vylepšený 12 Mpx fotoaparát, absenciu 3,5 mm audio konektora a najnovšiu verziu OS Android 8.1 Oreo. Po dizajnovej stránke sa toho oproti vlaňajšiemu náprotivku veľa nezmení. Google Pixel 2 by sme mohli charakterizovať ako kompaktný high-end s čistým operačným systémom.

Google Pixel XL 2

Tí praví technologickí nadšenci prirodzene čakajú na Google Pixel XL 2. Čo sa týka výkonu, tento model bude v podstate totožný s menším súrodencom. Možno obdrží väčšiu kapacitu interného úložiska.

Google Pixel XL 2 ale vyrobí kórejské LG, čo je skvelé. LG má na svedomí model V30, ktorý zatiaľ žne chvály z každej strany. Pixel XL 2 bude veľmi podobný smartfónu LG V30 a pripraviť sa tak môžeme na obrovský OLED displej s minimálnym orámovaním.

Google Pixel 2
Avizovaná podoba Google Pixel XL 2 © AndroidPolice

Google Pixel smartfóny z roku 2016 neboli a stále nie sú zrovna lacné. Výnimkou nebudú ani tohtoročné generácie. Ceny posledných vlajkových lodí ostatných výrobcov ale vystrelili do výšin, čo môže paradoxne nahrať do karát Googlu. Prémiovejšia cenovka sa môže medzi nimi stratiť.

Do oficiálneho predstavenia zostávajú necelé tri týždne a počas tohto obdobia určite ešte niečo o nových Pixeloch započujeme.