Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung aktualizuje ďalší vlaňajší model na OS Android Nougat

Samsung aktualizuje ďalší vlaňajší model na OS Android Nougat

1

Začiatkom mája sme informovali, že Samsung spustil aktualizáciu na verziu OS Android Nougat pre model Galaxy A5 (2016). Aktuálne prichádza na rad jeho menší súrodenec.

Samsung Galaxy A3 (2016) bol predstavený ešte v decembri roku 2015, no išlo o smartfón určený pre rok 2016.

Na trh prišiel spolu s Galaxy A5, Galaxy A7 a s OS Android 5.1.1 Nougat na palube. Samsung Galaxy A3 (2016) dostáva aktualizáciu operačného systému v Európe, konkrétne zatiaľ v Nemecku a Maďarsku.

Postupne sa update rozšíri do všetkých krajín Európy a v najbližších týždňoch zamieri aj do USA. Aktualizácia má približnú veľkosť 1 GB, preto budete potrebovať pre jej stiahnutie WiFi pripojenie a nejaký ten čas na inštaláciu.

OS Android Nougat
Samsung Galaxy A5 a menší A3

Aktualizácia prináša už dobre známe vylepšenia. Okrem výkonnostných a optimalizačných riešení prichádza nová verzia softvéru s najnovšou májovou bezpečnostnou záplatou.

Aj základný model z vlaňajška tak bude po softvérovej stránke náležite zabezpečený. Zároveň ale ide o poslednú veľkú aktualizáciu, ktorú tento model obdrží.

S verziou OS Android O počítať s veľkou pravdepodobnosťou nemôžeme. To sa týka aj väčšieho Galaxy A5 (2016). Možno nás ale Samsung prekvapí.