Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung Galaxy A5 z roku 2016 dostáva aktualizáciu na Android Nougat

Samsung Galaxy A5 z roku 2016 dostáva aktualizáciu na Android Nougat

5
samsung galaxy A5 2016

Pre vlastníkov vlaňajšieho modelu smartfónu Samsung Galaxy A5 máme skvelé správy. Výrobca začal s jeho aktualizáciou na vyššiu verziu operačného systému Android.

Samsung Galaxy A5 (2016) bol síce predstavený ešte v roku 2015, no išlo o mesiac december, pričom bol tento model určený práve pre vlaňajší rok 2016. Predstavený bol spolu s modelmi Galaxy A3 a Galaxy A7.

V tej dobe prišiel s operačným systémom Android 5.1.1 Lollipop, pri ktorom sa okamžite počítalo s aktualizáciou na vyššiu verziu systému označenú ako Marshmallow.

Samsung Galaxy A5 (2016) sa posúva na ďalšiu softvérovú úroveň v podobe OS Android 7.0 Nougat.

Aktualizácia sa momentálne začala šíriť v Rusku. Je viac ako isté, že sa aktualizácia postupne rozšíri aj do ďalších krajín, tú našu nevynímajúc.

samsung galaxy A5
Samsung Galaxy A5 (2016) s čerstvou verziou OS Android Nougat © GSMArena

Ak v najbližšej dobe obdržíte upozornenie o dostupnej aktualizácii, určite k nej nepristupujte počas hektického dňa. Pôjde o veľkú aktualizáciu, pre stiahnutie ktorej budete potrebovať WiFi pripojenie.

Inštalácia a následná optimalizácia aplikácií potrvá nejaký čas, behom ktorého nebudete môcť smartfón používať a nebude možné vás prostredníctvom neho kontaktovať. Preto si inštaláciu aktualizácie odložte napríklad na večer alebo skoršiu noc.

Aktualizácia prinesie už dobre známe novinky. Spomenieme režim pre zobrazenie dvoch aktívnych okien, prepracovaný panel s upozorneniami, vylepšený režim Doze pre úsporu energie alebo upravený vzhľad niektorých prvkov používateľského prostredia.