Úvod Smartphony Aktualizácie Prvá oficiálna aktualizácia verzie Android O zrejme dorazí skôr ako sa očakávalo

Prvá oficiálna aktualizácia verzie Android O zrejme dorazí skôr ako sa očakávalo

2
Zdroj: The Verge

Android O síce zatiaľ ešte nemá meno (Oreo?), no už sa pripravuje prvá oficiálna aktualizácia stabilnej verzie tejto najnovšej podoby operačného systému. 

Google už vydal dve zostavy OS Android O.

Ide o beta verzie, ktoré sú určené pre majiteľov smartfónov Google Pixel a Nexus. Program Android O Beta nájdete na tejto adrese.

Spoločnosť Google má vo zvyku zverejniť stabilnú verziu najnovšej verzie operačného systému v priebehu jesene. Podľa editora Davida Ruddocka sa Google tento rok poponáhľa.

Oficiálnu aktualizáciu na Android O by sme mali vidieť v prvom alebo druhom týždni mesiaca august. Aktualizácia sa bude šíriť štandardne, prostredníctvom OTA rozhrania.

Žiaľ, táto oficiálna aktualizácia bude patriť iba úzkej skupine používateľov. Prví na rane budú samozrejme majitelia smartfónov Google Pixel a posledných modelov Nexus.

Súrodenci Google Pixel

Sú to však dobré správy aj pre vlastníkov smartfónov ostatných značiek. Čím rýchlejšie Google pripraví stabilnú verziu kódu, tým skôr sa do jej úprav môžu pustiť ostatní výrobcovia smartfónov.

Aktualizáciu na Android O už potvrdili predstavitelia spoločnosti OnePlus a HMD Global a.k.a Nokia. V prípade prvého menovaného obdržia aktualizáciu modely OnePlus 3 / 3T a OnePlus 5.

Nokia prisľúbila, že Android O obdržia všetky modely smartfónov. Update sa bude pochopiteľne týkať aj ostatných popredných zariadení, aj keď ich výrobcovia aktualizáciu ešte oficiálne nepotvrdili.

Galaxy S8, LG G6, HTC U11, Xperia XZ Premium, rodina Huawei P10… Vlajkové lode prídu na rad ako prvé. Uvidíme, ktorý z popredných výrobcov spustí aktualizáciu ako prvý. „Stávky“ na značku môžete pokojne uzavrieť v diskusii. My to tipujeme na LG.