Eset poznajú všade vo svete, je to veľmi úspešná firma. Taký slovenský americký sen. Ich priestory, v ktorých sú teraz sa im však už zdajú primalé a preto sa chystajú postaviť nové sídlo. Ako server hnonline informuje, nachádzať sa má v areáli bývalej vojenskej nemocnice v Bratislave na Patrónke.

Ak ste už videli takmer hotový kampus Apple, možno si hovoríte, že návrh sídla Esetu vyzerá minimálne veľmi podobne. Architekt ateliéru A11 Jozef Pavelčák priznáva, že podobnosť tam je, no zároveň dodáva, že rozložitosť spolu s výškovými a objemovými obmedzeniami si priam žiadala kruhy. Do stavby sa časom presunúť viac ako 1 400 zamestnancov. Slušné!

Zaujímavosťou je aj to, že všetky kruhy majú byť od zeme zdvihnuté, a tak sa pod nimi bude dať voľne prechádzať. Súčasťou komplexu má byť aj garáž pre 900 áut určená aj pre verejnosť, aj keď len cez víkendy.

Ministerstvo to, ako bude pozemok, ktorý predáva využívaný nezaujíma. Je to smutné, no jeho najvyššou prioritou je práve cena. O pozemok pritom prejavili záujem aj zahraničné firmy pochádzajúce hlavne z Rakúska. Eset ministerstvu jasne prízvukoval, že okoliu okrem zamestnanosti ponúkne podstatne viac. Pre úplnosť dodáme, že sídlo Esetu má stáť približne 100 miliónov eur. Ide o sumu, do ktorej nie je započítaná cena pozemku.