Úvod Ostatné Drony Dron GoPro Karma v problémoch. Užívatelia hlásia stratu výkonu a neovládateľnosť

Dron GoPro Karma v problémoch. Užívatelia hlásia stratu výkonu a neovládateľnosť

2
© GoPro

Dron GoPro Karma uzrel oficiálne svetlo sveta v druhej polovici septembra 2016, pričom do predaja vstúpil 23. októbra 2016. Po úvodných ováciach prichádzajú problémy. 

GoPro Karma je bezpochyby veľmi podareným kusom elektroniky. Dron je veľmi ľahko použiteľný, kompaktný a ľahký. Kompatibilný je s akčnými kamerami rovnomenného výrobcu a skvelý je tiež jeho diaľkový ovládač.

Lietať môže rýchlosťou presahujúcou 50 kilometrov za hodinu do vzdialenosti jedného kilometra. 5100 mAh batéria udrží quadrokoptéru vo vzduchu 20 minút. Pri pohľade do oficiálneho internetového obchodu výrobcu uvidíme cenovku na úrovni 869,99 eur.

Pokiaľ by ste si chceli v budúcnosti drona GoPro Karma zaobstarať s najnovšou kamerou GoPro Hero 5 Black, pripraviť si budete musieť takmer 1200 eur. Spoločnosť GoPro od uvedenia na trh predala len 2500 kusov tohto zariadenia. To je vzhľadom na renomé výrobcu a jeho obľúbenosť medzi technologickými nadšencami žalostne málo. Po slabých predajných číslach prichádza ďalšia studená sprcha.

Pár majiteľov drona GoPro Karma hlási vážne technologické problémy. Tie sa týkajú straty výkonu, resp, napájania počas prevádzky, čím sa drony stávajú neovládateľnými. Výrobca na problém okamžite zareagoval a začal spolupracovať s Americkou komisiou pre bezpečnosť spotrebiteľských produktov (CPSC). Cieľom je samozrejme vyšetriť príčiny daných technologických problémov. Našťastie sa zatiaľ neobjavili žiadne správy informujúce o poškodení majetku alebo nebodaj zdravia, ktoré by zapríčinila spomínaná chyba.

© GoPro
© GoPro

Spoločnosť GoPro zatiaľ neplánuje drony Karma stiahnuť z trhu tak, ako to napríklad urobil Samsung so smartfónom Galaxy Note 7. Zatiaľ len zastavil ich predaj. Jeho majiteľom ale pripomenul, že drony môžu vrátiť priamo spoločnosti GoPro alebo predajcovi, kde si ich zakúpili. Späť dostanú celú kúpnu sumu. Výmena za nový, teoreticky bezchybný kus sa však konať nebude.

Problém sa môže totižto týkať všetkých zatiaľ predaných a vyrobených kusov. Najskôr musí dôjsť k vyriešeniu problému a až potom môžu byť drony doručované predajcom a zákazníkom.

Z aktuálnych problémov výrobcu GoPro môže a pravdepodobne aj bude ťažiť spoločnosť DJI. Tá quadrokoptére GoPro Karma postavila konkurenciu s označením DJI Mavic Pro. Ich dron je podobne kompaktný, natlačený technológiami a natočíte s ním tiež 4K video. Jeho cena je 1199 eur.

Detaily o oboch zariadeniach nájdete v minulých článkoch z predstavenia, ktoré vidíte nižšie.

K TÉMEOFICIÁLNE: Dron GoPro Karma 4K a akčná kamera GoPro Hero 5 predstavené

NEPREHLIADNITEVýrobca DJI atakuje GoPro. Predstavil kompaktného 4K drona nabitého technológiami