Úvod Ostatné Drony Výrobca DJI atakuje GoPro. Predstavil kompaktného 4K drona nabitého technológiami

Výrobca DJI atakuje GoPro. Predstavil kompaktného 4K drona nabitého technológiami

4
DJI Mavic Pro

Spoločnosť GoPro pred pár dnami nepredstavila len nové akčné kamery, ale aj drona GoPro Karma. Ten sa skutočne podaril, no v GoPro zrejme nečakali, že im hneď bude na chrbát dýchať konkurencia.

Výrobcu DJI netreba predstavovať. Ich drony patria k tomu najlepšiemu, čo môžeme v tomto segmente nájsť. Známe sú ale aj poriadnou predajnou cenou.

Ich nový dron s označením DJI Mavic Pro sa tituluje ako veľmi kompaktný, so schopnosťou 4K záznamu videa. Video je samozrejme opticky stabilizované, pričom zaujme integrovaný vizuálny navigačný systém. Mavic Pro vie prostredníctvom kamery sledovať konkrétne objekty alebo sa dokáže vyhnúť prekážkam, a to sám bez zásahu pilota.

DJI Mavic Pro
DJI Mavic Pro

Dron DJI Mavic Pro je, podobne ako GoPro Karma, skladací a v zloženom stave sa zmestí do dlane ruky. Ide ale skôr o dlaň basketbalistu ako nejakej dámy.

DJI Mavic Pro sa udrží vo vzduchu na jedno nabitie 27 minút a doletí do vzdialenosti takmer 7 kilometrov. Za zmienku tiež stojí maximálna letová rýchlosť na úrovni 64 kilometrov za hodinu. Napriek relatívne veľkej letovej vzdialenosti sa o drona báť nemusíte.

KONKURENCIADron GoPro Karma oficiálne predstavený!

O presnú navigáciu sa postará systém FlightAutonomy. Ten využíva pre orientáciu a presné smerovanie päť kamier, GPS a GLONASS satelitné senzory, a dva ultrazvukové diaľkomery. Drona môžete ovládať pomocou pridruženého originálneho ovládača alebo tiež cez smartfón. Pri smartfóne ale budete obmedzení menším dosahom pri ovládaní.

Integorvaná kamera dokáže zachytiť video v 4K rozlíšení pri snímkovaní 30 FPS. FHD záznam je spojený s až 96 FPS a samozrejmosťou sú 12 Mpx fotografie snímané v bezstratovom formáte RAW. Zaujímavá je možná, až dvoj sekundová expozícia, ktorá je podmienená pokrokovou stabilizáciou.

Neskôr bude k dornu dostupné zaujímavé príslušenstvo v podobe náhlavnej súpravy, pomocou ktorej môžete sledovať obraz z kamery drona z pohľadu prvej osoby (85 stupňové zorné pole) alebo aj z pohľadu osoby tretej.

DJI Mavic Pro
DJI

DJI Mavic Pro sa bude dať zakúpiť od budúceho mesiaca za 749 dolárov bez ovládača. Pokiaľ si len so smartfónom nevystačíte, s ovládačom vás bude celý komplet stáť 999 dolárov. Cena sa od konkurenčného GoPro Karma príliš nelíši, a teda bude zaujímavé vidieť, ktorý kúsok zaujme technologických nadšencov viac.

Oficiálny shop výrobcu nájdete na adrese: http://dji.com/mavic