Úvod Výrobcovia HTC HTC: Príjem v auguste sa zvýšil o 4 percentá

HTC: Príjem v auguste sa zvýšil o 4 percentá

0
HTC 10

Ak vás zaujíma ako sa HTC v poslednej dobe darí, tak by sme to opísali príslovím „keď neprší, aspoň kvapká“. Taiwanský výrobca oznámil finančné výsledky za mesiac august. Sú síce jemne pozitívne, no stále s horkastou príchuťou.

Príjem spoločnosti sa v auguste oproti predchádzajúcemu mesiacu zvýšil o 4%. Napriek tomu sa jedná o medziročnú stratu 4,5%.

Celkový príjem z predajov za prvých 8 mesiacov v roku 2016 bol 1,49 miliardy dolárov. Za rovnaké obdobie v minulom roku sa podarilo taiwancom získať až 2,19 miliardy dolárov. Zdá sa, že HTC 10, vlajková loď a najdôležitejší predajný produkt spoločnosti, sa nedokázal až tak presadiť, ako sa očakávalo. Niet sa čomu čudovať, zo strany Apple a Samsungu čelil naozaj silnej konkurencii.

Výrobca však nepredáva len smartfóny, ich biznis sa spolieha aj na nádejnú virtuálnu realitu Vive. V USA si môžu zákazníci zakúpiť aj chytrý fitness náramok UA Band alebo popruh na hruď UA Heart Rate. Čoskoro bude predstavená stredná a nižšia trieda Desire 10 Pro a Desire 10 Lifestyle. HTC pripravuje v spolupráci s Google aj Nexus/Pixel smartfóny, ktoré by mohli spoločnosť znovu nakopnúť.

Bude ešte zaujímavé sledovať finančné výsledky v Q3 a Q4, myslíte si, že HTC má stále šancu vrátiť sa na vrchol?