Úvod Novinky Koniec Nexusom. Google 4. októbra predstaví dva smartfóny s označením Pixel a...

Koniec Nexusom. Google 4. októbra predstaví dva smartfóny s označením Pixel a Pixel XL

4

Už dávnejšie je známe, že internetový gigant Google plánuje tento rok na jeseň predstaviť novú dvojicu referenčných smartfónov. Samozrejme malo ísť o Nexus zariadenia.

Tie nesú kódové označenia Marlin a Sailfish, pričom Google zrejme úplne pochová značku Nexus. Tú nahradí pomenovanie Pixel, ktoré však nie je nové. Koncom septembra minulého roka spoločnosť Google predstavila Android tablet s názvom Pixel C a v jeho portfóliu tiež nájdeme Chromebook Pixel.

Google teda len logicky rozšíri líniu svojich referenčných zariadení. Podstatnejšie ako názov sú však vlastnosti daných zariadení. Už skôr sa objavilo množstvo informácií o ich parametroch, a to z rôznych zdrojov.

nexus-sailfish

Po novom, Google Pixel bude disponovať 5 palcovým displejom, zatiaľ čo Pixel XL 5,5 palcovým zobrazovacím panelom. V ich útrobách nájdeme high-end čipsety, kvalitné fotoaparáty a samozrejme najnovší Android vo verzii 7.0 Nougat. Oficiálne predstavenie by malo byť naplánované na 4. októbra a udeje sa v meste San Francisco. Milovníci čistého a stabilného Androidu s najrýchlejšími aktualizáciami si tak aj tento rok prídu na svoje.