Nočné videnie je dnes už štandardom pri domácich bezpečnostných kamerách a disponujú ním napríklad aj luxusnejšie ladené automobily zväčša z dielne nemeckých automobiliek. Aktuálne sa táto technologická vymoženosť dostáva aj do smartfónov, a to vôbec po prvý krát. 

Prvý smartfón s nočným videním nepredstavil žiadny, v našich končinách populárny výrobca smartfónov, ale menej známa dánska spoločnosť Lumigon. Jej smartfón nesie modelové označenie T3 a na jeho zadnej strane nájdeme 4 Mpx snímač, ktorý dopĺňajú dva infračervené LED body. Vďaka nim môžeme snímať fotografie aj videá v úplnej tme.

Smartfón je vyhotovený z nehrdzavejúcej ocele s obsahom molybdénu, ktorý ešte zvyšuje jej odolnosť oproti bežnej nehrdzavejúcej oceli. Lumigon T3 disponuje 4,8″ HD 720p displejom, ktorý je vyrobený AMOLED technológiou. Chráni ho odolná vrstva Gorilla Glass 4 spolu s vrstvou pevného sklolaminátu a zariadeniu tiež nechýba odolnosť voči vode a prachu.

© Lumigon
© Lumigon

Pod kapotou nájdeme bližšie nešpecifikovaný octa-core procesor s taktom jadier na úrovni 2,2 GHz, 3 GB operačnú pamäť RAM a nekompromisné 128 GB interné úložisko. Snímač odtlačkov prstov dopĺňa bezpečnostná aplikácia Valut, ktorá spoľahlivo uchová vaše heslá, kontakty a vlastne všetky dáta aj s aplikáciami, pričom dokáže tiež zabezpečiť šifrovanú komunikáciu.

© Lumigon
© Lumigon

Okrem snímača s nočným videním, smartfónu Lumigon T3 nechýba 13 Mpx fotoaparát so schopnosťou natáčať 4K videá, predná 5 Mpx selfie jednotka alebo audio podpora Hi-Fi štandardu 24-bit / 192kHz. Tú využijete prostredníctvom hi-res slúchadiel, ktoré sú súčasťou balenia. Smartfón podporuje Dual SIM funkcionalitu, vo výbave má stereo reproduktory alebo IR snímač pre ovládanie domácej elektroniky. Tento inovatívny kúsok beží na operačnom systéme Android vo verzii 6.0 Marshmallow.

© Lumigon
© Lumigon

Prvotné nadšenie trochu skresáva cena. Smartfón v čiernom, alebo neskôr tiež v bielom a oranžovom vyhotovení stojí 923 dolárov, čiže približne 812 €Lumigon T3 si budete môcť zadovážiť aj v čierno-zlatom prevedení s 24-karátovým puncom za 1200 dolárov. Výrobca dokonca plánuje uviesť na trh model z bieleho zlata a s prvkami z diamantov. Tento revolučný a drahý smartfón si môžete objednať na oficiálnej stránke výrobcu, ktorú nájdete na –tejto adrese-.