Len málokedy sa tak tešíme na zariadenie od niektorého z našich kamarátov z ďalekej Ázie, ako v prípade Lenovo ZUK Z1. Toto neobvykle lacné a výkonné zariadenie ponúka prémiové špecifikácie a dizajn, na ktorý slovenský zákazník z našich obchodov nie je zvyknutý. A čo všetko vlastne ponúka? Poďme sa pozrieť, môžete ostať prekvapení.

zuk-z1-3Lenovo ZUK Z1 je nedávno predstavené zariadenie, ktoré pôvodne nie je určený pre náš trh. Vďaka mágii našich kamarátov z Everbuying sa na Slovensko veľmi rýchlo dokáže dostať a v rukách ho môžete držať aj vy. Zariadenie vo svojej cenovej hladine, ktorá sa momentálne pohybuje na hranici 260 EUR ponúka špecifikácie, ktoré len veľmi ťažko nájdu premožiteľa.

Medzi hlavné zbrane ZUK Z1 nepochybne patrí jeho 5,5-palcový displej s Full HD (1920 x 1080) rozlíšením. Poháňa ho procesor Snapdragon 801 (8974AC), ktorý poháňa napríklad aj Galaxy S5 či Xperia Z3. O výkon v graficky náročnejších aplikáciách sa postará grafický čip Adreno 330.

Všetko beží na Android 5.1 Lollipop s prísľubom firmy zariadenie aktualizovať na najnovší Android 6.0. Spolu s procesorom v útrobách bijú aj ďalšie silné komponenty, ako napríklad 3GB operačnej pamäte RAM či 64GB úložisko.

>>>Zobraziť kompletnú špecifikáciu ZUK Z1<<<

zuk-z1-4

Výbavu moderného ZUK Z1 vylepšuje najmodernejší a hlavne obojstranný USB Type-C konektor, ktorý bol sfinalizovaný len nedávno. Pod displejom zas nájdete snímač odtlačkov prstov, ktorý má 360-stupňovú autentifikáciu. To teda znamená, že je jedno, ktorou stranou naň priložíte váš prst, zariadenie ho rozpozná. Nechýba ani dual SIM konektivita a šťavnatá 4 100 mAh batéria s funkciou rýchleho nabíjania. Ó a nesmieme zabudnúť, Android 5.1 Lollipop je skvele odladený a to vďaka Cyanogen OS 12.1.

Na zadnej strane zas nájdete 13 Mpx senzor Sony IMX 214 s optickou stabilizáciou obrazu (OIS), zatiaľ čo prednú stranu výrobca vybavil 8 Mpx selfie senzorom. Čo sa podpory frekvencií týka, tam nás dosť mrzí, že ZUK Z1 nepodporuje všetky 4G LTE frekvencie, chýba mu podpora pre 800 MHz pásmo. Tak či tak je to zariadenie s mimoriadnou výbavou, ktoré by ste nemali prehliadnuť. Ale pozor! Za takto výhodnú cenu ostáva už len pár hodín. Kupujte teda, kým sa dá.

>>>Otvoriť ponuku ZUK Z1<<<