Úvod Novinky TÝŽDEŇ V ANDROIDE: To najlepšie z 9. – 15. júna

TÝŽDEŇ V ANDROIDE: To najlepšie z 9. – 15. júna

0

Potýždni sme pre vás opäť pripravili zhrnutie toho najlepšieho, čo sa sa za posledných sedem dní udialo. Boli sme svedkami predstavenia šialeného tabletu od Google a tabletov od Samsungu s AMOLED displejom. Na druhej strane, zákon ktorý dovoľuje trestne stíhať ľudí, ktorí si sťahujú filmy z internetu, sa nezmenil. Ak ste teda tento týždeň nesledovali na šu stránku, máte ideálnu príležitosť prečítať si o tom najzaujímavejšom zo sveta Androidu.

 

[divider]Project Tango tablet[/divider]

tangoAk hľadáte len to najlepšie, možno by ste si mali pozrieť niečo o Project Tango od Google. Je to projekt, vrámci ktorého Google pripravuje extrémne výkonné zariadenia s množstvom 3D fotoaparátov. Poslednou novinkou z tejto oblasti je Project Tango tablet, ktorý svojimi špecifikáciami zahanbí aj niektoré počítače. Ponúkne 7″ full HD displej, 64-bit procesor Tegra K1, 4 GB pamäte RAM, 128 GB internej pamäte a systém fotoaparátov schopných natáčať 3D video. Cena? Pripravte si 1 000 dolárov.

 

[divider]Galaxy F[/divider]

galaxyF-750x697V prípade, že vám príde Galaxy S5 príliš pomalý a málo výkonný, počkajte si. Juhokórejský gigant pre nás totiž pravdepodobne chystá ďalšiu bombu. Zdá sa, že S-líniu nahradia zariadenia Galaxy F, ktoré budú mať železnú konštrukciu. (ne)Oficiálne rendery Galaxy F sa objavili na internete. Okrem nich vám ešte môžeme povedať, že smartfón pravdepodobne ponúkne QHD Super AMOLED displej a najkvalitnejšie komponenty, aké v súčasnosti nájdeme na trhu.

 

[divider]O2 v Česku ruší roaming[/divider]

o2skczCestujete často do Česka a nechce sa vám platiť veľa peňazí za volanie? Prejdite do O2! Tretí najväčší slovenský operátor totiž v Česku úplne zrušil roaming. A čo viac, môžete tiež využívať internet, tak ako na Slovensku. Už som to aj stihol vyskúšať. Neklamali.

 

[divider]Sony Xperia T3[/divider]

Sony-Xperia-T3-titulkaJaponský výrobca smartfónov Sony nedávno predstavil svoju ultra štíhlu Sony Xperia T3. Tento phablet s 5,3″ HD displejom, štvorjadrovým Snapdragonom 400, 1 GB RAM a 2 500 mAh batériou vyzerá skutočne štýlovo. Za relatívne rozumnú cenu teda dostanete rýchle zariadenie so skutočne prémiovým vzhľadom. Kombináciu sklo-kov-plast Sony ovláda skutočne na jednotku. Prvé fotografie tohto smartfónu nájdete v originálnom článku na našej stránke.

 

[divider]Samsung Galaxy S5 mini[/divider]

GalaxyS5Mini-4Samsung Galaxy S5 bol predstavený už vo februári na MWC 2014. To znamená, že približne štyri mesiace čakáme na jeho lacnejšiu verziu. Dočkať by sme sa mohli už čoskoro, keďže informácie o tomto zariadení sa na nás hrnú z každej strany. Čo teda Galaxy S5 Mini ponúkne? V prvom rade krásny 4,5″ HD displej, štvorjadrový 1,4 GHz procesor Exynos, 1,5 GB RAM, 16 GB internej pamäte a 8 Mpix fotoaparát. Pravdepodobne sa dočkáme aj snímača odtlačkov prstov a merača tepu srdca.

 

[divider]Galaxy Note 4[/divider]

samsung-galaxy-note-4-7-wPri Samsungu zostaneme aj naďalej. Tentokrát však pôjde o očakávaný phablet Galaxy Note 4, ktorý opäť ukáže, ako má vyzerať moderný veľký smartfón. Samsung už dávnejšie avizoval, že pre nás chystá niečo extra. Dočkať by sme sa mali v septrembri, dovtedy môžeme len hádať, čo to bude. Každopádne, Galaxy Note 4 by mal ponúknuť QHD displej, procesor Snapdragon 805, prípadne Exynos 5433, ďalej samozrejme 16 Mpix fotaparát (hovorí sa o optickej stabilizácii obrazu) a 3 GB pamäte RAM.

 

[divider]Galaxy Tab S[/divider]

tabulka2A do tretice, Samsung 12. júna predstavil svoje nové high-end tablety Galaxy Tab S so Super AMOLED displejom a perforovaným zadným krytom, ktorý sme prvýkrát videli na Galaxy S5. Každopádne, tieto tablety stále ponúkajú rok starý Exynos 5420, prípadne Snapdragon 800 v LTE verzii, čo je škoda. Tešiť sa môžete aj na 3 GB pamäte, či 8 Mpix zadný fotoaparát. Miernym sklamaním môže byť iba 16 GB pamäte. K tabletu dostanete aj množstvo platených aplikácií spolu s cloudovými úložiskami zadarmo. Každopádne, nové tablety od Samsungu vyzerajú zaujímavo, no bolo by dobré zmeniť aj niečo viac, nie len displej.

 

[divider]Lenovo K920[/divider]

Nakoniec tu pre vás máme niečo od Lenovo. Táto čínska spoločnosť totiž nedávno predstavila svoj najnovší high-end smartfón a musíme uznať, že vyzerá veľmi dobre. Lenovo K920 v prvom rade ponúkne výborný 6″ QHD displej, procesor Snapdragon 801, 16 Mpix fotoaparát a 3 GB pamäte RAM. Samozrejmosťou je Android 4.4.2 KitKat a zaujať by mohli aj veľmi enké rámiky, podobne ako pri LG G3.