Úvod Výrobcovia Google Google odhaľuje ultimátny tablet Project Tango – 64 bit Tegra K1, 4GB...

Google odhaľuje ultimátny tablet Project Tango – 64 bit Tegra K1, 4GB RAM 128GB pamäte a 3D fotoaparát

1

Google pred niekoľkými dňami odhalil pravdepodobne najvýkonnejšie Android zariadenie na planéte, tablet Project Tango. Po smartfóne Project Tango založenom na Snapdragone 800 tak dostávame aj tablet, ktorý je však oveľa zaujímavejší a oveľa výkonnejší.

Informoval o tom server AndroidAuthority.

Čo sa týka špecifikácií, toto zariadenie je skutočne neporaziteľné. Ponúkne 64 bitový procesor Tegra K1 od Nvidia, 4 GB pamäte RAM a 128 GB vnútorného úložiska. Čo sa týka displeja, Google siahol po 7 palcovom Full HD (1920 x 1080p) LCD paneli. Zaujímavý je aj špeciálny systém fotoaparátov, zaznamenávajúci pohyb. Ten je potom schopný vytvoriť 3D model priestoru okolo vás.

Project Tango tablet ponúkne aj zaujímavú konektivitu. Okrem LTE, 3G a USB 3.0 (nie, nie je to preklep) portu aj Micro-HDMI port a samozrejme najnovší Android.

Project Tango tablet je, aspoň na papieri, skutočne najlepšie Android zariadenie. Za tieto nekompromisné špecifikácie si však budete musieť zaplatiť prémiovú cenu 1024 dolárov. V prípade záujmu teda budete mať hlboko do vrecka. Tento tablet vraj bude dostupný iba v obmedzených počtoch, no rozhodne sa vyrobí viac kusov ako v prípade smartfónu Project Tango, ktorý sa v marci dostal len z 200 vývojárom.

Každopádne, tablet Project Tango vyzerá naozaj neodolateľne. Možno by sa mu zišla väčšia obrazovka, no to je skôr vecou vkusu. Čo sa týka dizajnu, Google sa opäť rozhodol pre minimalistický dizajn, ktorý nie je práve najlepší, no nič sa na ňom nedá pokaziť.

A čo vy? Páči sa vám tento tablet? Kúpili by ste si niečo podobné, alebo je pre vás 1024 (740 eur) dolárov priveľa?