Úvod Novinky O2 zrušil roaming v ČR. Účtovať tam bude tak, ako na Slovensku

O2 zrušil roaming v ČR. Účtovať tam bude tak, ako na Slovensku

10

Tretí najväčší slovenský operátor, O2, dnes predstavil revolučnú roamingovú ponuku pre ich slovenských zákazníkov, ktorí sa rozhodnú cestovať do Českej republiky. Svojim zákazníkom totiž umožní plnohodnotne využiť všetky ich služby, vrátane volaní, SMS správ a mobilného internetu tak, akoby sa nachádzali na území Slovenska bez ďalších poplatkov.

Novinka platí od dnes, pričom v Českej republike fungujú všetky rozšírenia a balíčky, na ktoré ste zvyknutí na Slovensku. Operátor potvrdil, že zmena sa týka všetkých zákazníkov O2 a teda tých, ktorí používajú predplatenku, tých, ktorí platia na faktúru a aj pre firemných zákazníkov.

Ako operátor informuje na svojom webe, ak sa ocitnete v Českej republike, služby ako internet budete môcť využiť bez akýchkoľvek limitov. Platí to aj pre rýchlosť pripojenia na internet, ktorá by sa mala odvíjať podľa dostupných technológií a to takto:

  • EDGE do 236 kb/s
  • 3G až do 14,4 Mb/s
  • HSPA+ až 42 Mb/s

V otázkach, ktoré už O2 zodpovedal vopred sa nachádza aj informácia ohľadom benefitu „po 1. minúte zadarmo“ pre program O2 Fér. Tento benefit platí aj na volania z Českej republiky do siete O2 Slovensko.

Ak sa chcete o novinke dozvedieť úplne všetko, zamierte na web O2, kde to je všetko pekne zhrnuté a vysvetlené. V diskusii nám však nezabudnite napísať ako sa vám zmena páči a či ju využijete.