Samsung Galaxy S8 a S8+ sú tu a sú parádne. Prečítať si o nich môžete v našej plnej recenzii. Na rozdiel od konkurenčného iPhone 7 či 7 Plus ich Samsung vybavil nielen 3,5mm jackom pre slúchadlá, ale aj kvalitnými štuplíkovými slúchadlami, ktoré si nájdete priamo v krabičke.

Namiesto toho, že by ste si v balení našli slúchadlá, ktoré by kvalitou reprodukcie hudby pripomínali starý gramofón tak máte k dispozícii naozaj parádny pár slúchadiel s prekvapivo dobrou kvalitou. Aké však sú v reálnom svete a spravil Samsung dobre, že ich pribalil za prémiovú cenu do krabičky S8 a S8+? Poďme sa na to pozrieť.

Slúchadlá AKG ku Galaxy S8/S8+: Dizajn a kvalita spracovania

Samsung len nedávno dokončil akvizíciu spoločnosti Harman, tvorcov produktov pod rovnomenným názvom, ako aj pod značkami JBL a AKG. Prejavilo sa to hneď pri ich nových produktoch, napríklad pri tablete Galaxy Tab S3, ktorého reproduktory prešli ušami technikov AKG.

Pri Galaxy S8 a S8+ je príbeh rovnaký, akurát v tomto prípade posunuli spoluprácu ešte ďalej. Slúchadlá, ktoré síce vyrobil sám Samsung prešli cez proces vyladenia priamo firmou AKG, čo je poznať aj na kvalite hudby. Samotné slúchadlá, ak by ste si ich dokúpili, stoja 99 €, čo nie je málo, zároveň však cena nesiaha na tie najprémiovejšie kúsky. Zatiaľ teda z pohľadu nacenenia všetko sedí.

Slúchadlá ku Galaxy S8 a S8+ majú kvalitný kábel

Čo sa spracovania týka, slúchadlá sú doslova rozdelené na gumenú a látkovú časť, ktorú veľmi často stretávame pri drahších kúskoch. Nejde však o riešenie, ktoré by im zabránilo v zamotávaní sa. To sa však dalo čakať. Každopádne, vyzerajú výborne, o tom žiadna.

Slúchadlá vzhľadom na svoj dizajn ponúkajú miernu izoláciu okolitého hluku. Nejde však o stopercentnú izoláciu, a tak počas cesty do práce či školy budete počuť aj ľudí okolo vás. Na druhú stranu, mikrofón a ovládacie prvky sú vynikajúce. Nie sú veľmi ťažké, a tak neťahajú na slúchadlá, vďaka čomu vám nebudú vypadávať z uší. Samotné tlačidlá sú krásne klikateľné, vďaka čomu budete mať istotu, že ste ich stlačili aj vtedy, keď počúvate hudbu.

Slúchadlá AKG ku Galaxy S8/S8+: Kvalita zvuku

S logom AKG na slúchadlách som očakával kvalitu zvuku, ktorá ma vystrelí na mesiac. Nedá sa povedať, že by moje očakávania boli úplne naplnené, zároveň som nebol ani úplne sklamaný.

Začnem hneď nevýhodami. Tými sú zlé správy pre milovníkov basov. Vo zvuku je síce počuť solídne basy, nie sú však dosť silné, resp. čisté na to, aby som ich mohol zaradiť medzi slúchadlá určené pre milovníkov basov.

To isté platí aj pri výškach. Nie sú najhoršie, no už som ich počul aj čistejšie. Nie je to však nič, čo by mi vyslovene vadilo. Berte to skôr ako informáciu pre detailistov.

Slúchadlá AKG ku Galaxy S8/S8+: Záverečné hodnotenie

Nemôžem povedať, že by som zobral svojich 99 € a zo všetkých slúchadiel na trhu si vybral práve tieto. Radšej by som išiel napríklad do 1more Triple Driver, ktoré si môžete kúpiť z nemeckého Amazonu za 99,90 € s poštovným zadarmo.

Ako príslušenstvo, ktoré Samsung pribaľuje „zadarmo“ ku každej S8 a S8+ sú však fantastické, v porovnaní s ostatnými slúchadlami priam neporovnateľné.