Úvod Výrobcovia LG LG vyvinul displej s tak tenkým rámikom, že ho takmer nie je...

LG vyvinul displej s tak tenkým rámikom, že ho takmer nie je vidieť

16

LGDisplay, divízia juhokórejského giganta, vďaka ktorej si teraz môžeme užívať Quad HD displej na LG G3 prišla s novinkou. Je ňou nový – ako inak – 5,3-palcový displej, ktorý ponúka niekoľko zaujímavých vylepšení.

Tentokrát sa však nejedná o zbytočné navyšovanie počtu pixelov, ale o niečo oveľa zaujímavejšie a v mnohých prípadoch aj užitočnejšie.

Novinka od LG totiž disponuje najtenšími bočnými rámikmi na svete. Po bokoch displeja merajú len 0,7 milimetra, čo je skutočne fantastický výkon. LG svoju technológiu nazýva „Neo Edge“ a podarilo sa mu to vďaka využitia lepidla, namiesto obojstrannej pásky. Okrem ultra tenkých rámikov sa tak budúci majitelia môžu tešiť na lepšiu reprodukciu farieb (vďaka zamedzeniu uniknutého svetla) a vzhľadom na oveľa lepšie tesnenie aj na odolnosť voči vode a prachu.

lg-displej-tenke-ramiky-2
Bočné rámiky na novom displeji od LG merajú len 0,7 mm.

To však nie je všetko. Nový 1080p panel disponuje ešte jednou zaujímavou technológiou, ktorú LG nazýva „Advanced In-Cell Touch.“ Tá mu umožňuje spojiť dotykovú a zobrazovaciu vrstvu do jednej, vďaka čomu je celý panel o niečo tenší.

LG si tak pre nás pripravil niečo, na čo sa už teraz nevieme dočkať. Svoju novinku možno využije a porazí už tak extrémne tenké rámiky na smartfóne Sharp Aquos Crystal.

Zdroj: PA