Úvod Výrobcovia Huawei Náhrada za YouTube: Huawei podpísal zmluvu s inou službou

Náhrada za YouTube: Huawei podpísal zmluvu s inou službou

1

Ako už vieme, smartfóny spoločnosti Huawei nemôžu na základe sankcií americkej vlády pristupovať k aplikáciám a službám od Google.

To je pre používateľov, ktorí sú na ekosystém od Google zvyknutí, zásadnou prekážkou. Problém to je hlavne na európskom, resp. medzinárodnom trhu. V Číne aplikácie a služby od Google nie sú povolené dlhodobo.

Posledným smartfónom od Huawei teda chýbajú mnohé aplikácie, ktoré majú používatelia v obľube. Medzi ne patrí aj YouTube. Vlastníci AG smartfónov, ako ich Huawei nazýva, musia videá z YouTube sledovať cez internetový prehliadač, čo nie je zrovna pohodlné.

Huawei intenzívne hľadá alternatívy k aplikáciám od Google a jednu takú našiel aj pre YouTube. Nazýva sa Dailymotion. Túto platformu pre zdieľanie videí, ktorá je mimochodom druhou najväčšou po YouTube, prevádzkuje od roku 2015 francúzsky multimediálny holding Vivendi.

Huawei s Vivendi uzavrel partnerstvo, ako vyplýva z textu publikovanom na oficiálnych stránkach Dailymotion.

Obsah v službe Dailymotion

V nových smartfónoch od Huawei však aplikáciu Dailymotion nenájdeme. Obsah zo služby a jej technológie výrobca začlení do vlastnej aplikácie Huawei Video. Stéphane Godin, šéf služby Dailymotion, hovorí o distribúcii veľkého množstva videí so šancou osloviť nové, prémiové publikum.

Viac podrobností o spolupráci zatiaľ nepoznáme, no ak sa chcete na obsah v službe Dailymotion pozrieť, učiniť tak môžete na tejto adrese.