Úvod Sociálne siete Facebook Facebook lieta v problémoch: Hrozí mu pokuta vo výške 1 miliardy €!

Facebook lieta v problémoch: Hrozí mu pokuta vo výške 1 miliardy €!

0
facebook

Po nedávnom odhalení ďalšieho škandálu najväčšej sociálnej siete na svete sme sa dopočuli, že Facebook môže za svoje prešľapy vyfasovať relatívne slušnú pokutu. Ak by sa tak nakoniec predsa len stalo, pokutová suma vraj nadobudne hodnotu cez jednu miliardu €.

Sociálnu sieť chcú tentokrát potrestať nespokojní európski regulátori, ktorým sa vraj nepáči nedostatočná ochrana súkromia. Preto už začali s vyšetrovaním, aby mohli čo najskôr vyčísliť výšku prípadnej pokuty.

K oznámeniu spustenia vyšetrovania došlo pár hodín po oznámení neoprávneného sprístupnenia nepublikovaných fotografií takmer 7 miliónov používateľov. Incident sa pritom stal len pár mesiacov po tom, čo Facebook oznámil druhý najväčší únik citlivých dát v jeho histórii. Hackeri totiž vtedy nadobudli prístup k osobným informáciám o niekoľkých desiatkach miliónov používateľov siete.

Až 1 miliarda

Sociálnej sieti momentálne hrozí pokuta vo výške, ktorá v tom najhoršom prípade prekročí 1,4 miliardy €. Ako píše CNN, za podobný konflikt s kontroverznou reguláciou GDPR (General Data Protection Regulation) môže spoločnosť ako Facebook zaplatiť až 4 percentá zo svojho globálneho ročného príjmu. Či sa tak predsa len stane, zistíme už čoskoro.