Úvod Výrobcovia Alcatel VIDEO: Alcatel 1X je prvým smartfónom z edície Android Oreo Go

VIDEO: Alcatel 1X je prvým smartfónom z edície Android Oreo Go

Extra jednoduchý, extra lacný

0
alcatel 1X
© TechRadar

Spoločnosť Google pred niekoľkými dňami pripomenula, že na podujatí MWC 2018 spoznáme prvé smartfóny z takzvanej Android Oreo Go edície. Úplne prvým modelom je Alcatel 1X.

Android Oreo Go edícia má podstatne menšie nároky na hardvér, čomu boli prispôsobené aj dvorné aplikácie spoločnosti Google s prívlastkom Go.

Tieto aplikácie sú schopné pracovať s menšou dátovou náročnosťou, čo ocenia užívatelia v krajinách so slabou dátovou infraštruktúrou. Android Oreo Go smartfóny budú pochopiteľne cenovo veľmi dostupné.

Alcatel 1X

Pri pohľade na parametre môžete mať pocit, že ste sa vrátili v čase o niekoľko rokov. Cieľová skupina takéhoto zariadenia však existuje a je početná. Hlavne v rozvíjajúcich sa regiónoch, akými sú napr. časti Afriky či zaľudnenej Indie.

Alcatel 1X má obrazovku s uhlopriečkou 5,3-palca. Dokonca má moderný pomer strán 18:9, ale menšie rozlíšenie 960 × 480 pixelov. Srdce tvorí jednoduchší štvorjadrový čipset MediaTek v súčinnosti s 1 GB operačnou pamäťou a 16 GB úložiskom (+microSD).

alcatel 1X
© TechRadar

Smartfón nemá snímač odtlačkov prstov. Je vyrobený z plastu so zdrsnenou povrchovou úpravu, čiže z rúk len tak ľahko nevykĺzne. OS Android 8.1 pretvorilo užívateľské prostredie výrobcu a 2450 mAh batérii doplníte šťavu cez microUSB konektor.

Čo je ale vzhľadom na kategorizáciu pôsobivé, 8 Mpx fotoaparát dokáže zaznamenať video vo Full HD rozlíšení pri 30-tich snímkach za sekundu.

Alcatel 1X sa začne predávať od apríla s cenou rovných 100 EUR. Zoznámte sa s extra lacnou novinkou v oficiálnom sprievodnom videu.