Úvod Nokia Nokia 8 Nokia 8 nepodcení ani predný fotoaparát. Má mať 13 Mpx a poradí...

Nokia 8 nepodcení ani predný fotoaparát. Má mať 13 Mpx a poradí si so 4K videom

1

Zdá sa, že Nokia 8 bude pravá selfie mašina. Vlajkový smartfón bude predstavený už 16. augusta, pričom sú známe takmer všetky jeho vlastnosti. Najnovšie sa k nim pridala predná kamera. 

Užívatelia so smartfónmi radi fotografujú a preto je pre nich kvalita snímačov dôležitá. Obzvlášť, ak sa jedná o vlajkové lode. Nokia tento prvok nepodceňuje už od začiatku.

Nokia 8 dostane do výbavy dva primárne snímače, z ktorých bude mať každý 13 Mpx a podpis legendárneho mena Carl ZEISS. Najnovšie správy hovoria, že rozlíšenie 13 Mpx obdrží aj predný selfie fotoaparát. Okrem toho dokáže zaznamenať video v 4K rozlíšení.

Vysokým foto nárokom sekundujú ostatné avizované vlastnosti smartfónu. 4K video bez problémov spracuje výkonný čipset Snapdragon 835 a skvele sa bude vynímať na displeji s QHD 1440p rozlíšením (5,3 palca).

Nokia 8
očakávaná podoba smartfónu Nokia 8

Nokia 8 v porovnaní s ostatnými vrcholovými zariadeniami tradičných výrobcov určite nevyhrá cenu krásy. Po dizajnovej stránke mierne zaostane, čo ale hravo vykompenzuje cenou. Pojmy „lacná“ a „vlajková loď“ k sebe zrovna nepasujú, no Nokie 8 sa týkať budú.

Smartfón má v Európe stáť 520 – 550 eur, čo je skutočne málo. Hlavne pri pohľade na ceny, s akými prišli na trh Galaxy S8, LG G6, Xperia XZ Premium, HTC U11 a ďalšie. Nokia 8 bude takým európskym ekvivalentom k OnePlus 5.

Všetky detaily sa dozvieme po oficiálnej stránke 16. augusta 2017, čiže na budúci týždeň v stredu.