S poriadnym fotoaparátom neprišiel len Samsung Galaxy S7 / Galaxy S7 edge ale aj konkurent LG G5. Samsung sa zameral hlavne super rýchle zaostrovanie a výnimočnú kvalitu snímok za zhoršených svetelných podmienok. Model LG G5 pre zmenu vyniká duálnym fotoaparátom, ktorý dokáže divy.

Divy v tomto prípade charakterizuje uhol záberu fotoaparátu. Jeden z dvojice fotoaparátov na zadnej strane (2,6″ Sony IMX234 s f/1,8) má 16 Mpx a uhol záberu snímania na úrovni 78 stupňov. Ak však do fotografovania zapojíme druhý 8 Mpx objektív, získame uhol záberu s nekompromisným číslom 135 stupňov. To je dokonca o niečo viac, ako dokáže „zabrať“ ľudské oko.

Takto zhotovené snímky síce nebudú úplne detailné, na fotografiu sa však zmestí oveľa viac informácií, objektov, ľudí…skrátka všetkého, čo chcete fotografovať. Tento režim aktivujete veľmi jednoducho. Stačí v používateľskom prostredí aplikácie fotoaparátu prepnúť softvérové tlačidlo. Režim snímania tak zmeníte behom sekundy. Nižšie si môžete pozrieť porovnanie fotografií zhotovených smartfónom LG G5 ako v štandardnom režime, tak v tom 135 stupňovom. Výsledky sú skutočne pôsobivé.

LG_G5 LG_G5 LG_G5 LG_G5 LG_G5LG_G5

Foto: phonearena.com

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov