Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Fotoaparát Samsung Galaxy S7 tvorí senzor IMX260 od Sony. Nechýba ani zvukový...

Fotoaparát Samsung Galaxy S7 tvorí senzor IMX260 od Sony. Nechýba ani zvukový čip

6

Po včerajšom mediálnom podujatí, kde uzrel svetlo sveta Galaxy S7, sa začína vynárať čoraz viac zaujímavostí o jeho hardvérovej výbave. A zatiaľ to vyzerá skutočne dobre. Za 12 Mpx fotoaparátom totiž stojí jednotka vo výrobe foto senzorov pre mobilné zariadenia.

Konkrétne ide o špeciálny model IMX260, ktorý obsahuje 1.4µm veľké pixely. Samsung celú foto zostavu prezentuje pod technológiou Dual Pixel, čo je vlastne technológia z fotoaparátov pre profesionálov. No a keďže veľké pixely znamenajú viac svetla, kvalita záberov by mohla byť aj za zlých svetelných podmienok niekde na úrovni Nexus 6P, ktorý má až 1.55µm pixely a rovnako veľké rozlíšenie. IMGX260 dokonca disponuje extrémne rýchlym automatickým zaostrovaním, ktorým vraj – podľa niekoľkých testov – predbehol aj iPhone 6s.

mwc-galaxy-s7-6

Ako píše web sammobile.com, ešte pred predstavením kolovali špekulácie, že Samsung tento rok pristúpi k vlastnej výrobe a k vlastnému vývoju, čo by znamenalo, že by siahol po BRITECELL senzoroch. Nakoniec sa tak ale nestalo a juhokórejský gigant poveril touto neľahkou úlohou Sony. Z predchádzajúcich skúseností máme však našťastie hneď niekoľko príkladov (Galaxy S6, ktorý bol jeden z TOP fotomobilov), že angažovanie Sony prináša preukázateľne pozitívne výsledky.

Hi-Fi hudba

Ďalej sme sa taktiež dozvedeli, že Samsung obohatil hardvérovú výbavu Galaxy S7 a S7 edge ešte o jednu zaujímavú perličku – kvalitný audio čip. Takmer každý z nás používa smartfón (Spotify, Deezer) miesto tradičného mp3 prehrávača, takže prítomnosť čipu padne vhod asi všetkým. Ten navyše pochádza z vývojového laboratória spoločnosti Samsung.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov