Úvod Sociálne siete Facebook Vodičák bez testu aj autoškoly: Podvodníci ich chceli predávať cez Facebook

Vodičák bez testu aj autoškoly: Podvodníci ich chceli predávať cez Facebook

1

Internetový svet je plný ľudí, ktorí nemajú najčistejšie úmysly. Mnohí skúšajú ľudí okradnúť tými najrôznejšími spôsobmi. Pekným príkladom je aj podvod, ktorý sa podarilo zachytiť fanúšikom facebookovej stránky Polície SR.

Facebooková stránka „Vodičský preukaz online“ ponúkal novú, celkom nezvyčajnú službu. Tvorcovia tohto podvodu totiž tvrdili, že vám dajú vyrobiť vodičák bez autoškoly a bez testov. Stačí len zaplatiť a oprávnenie šoférovať vám príde domov.

Ako rýchlo stránka vznikla, tak rýchlo aj zanikla. Fakt, že tvorcovia s ňou mali veľké plány naznačuje aj fakt, že si na sociálnej sieti zaplatili reklamu.

Nemusíme asi zachádzať do detailov s vysvetlením, že ak vám ktokoľvek núka výrobu štátneho dokladu mimo oficiálnych úradov, môže ísť o trestný čin – v prvom rade voči predávajúcemu a po predaji aj voči kupujúcemu. Tento predmetný príspevok sme poslali kriminálnej polícii,“ komentuje počínanie špekulantov polícia.

Pochopiteľne, nič také ako zakúpenie vodičského preukazu na Facebooku neexistuje, a to aj napriek tomu, že schopnosti niektorých vodičov tomu naznačujú.