Úvod Sociálne siete Facebook Facebook sa nezastaví: Hlási 1 000 % nárast využívania tejto funkcie!

Facebook sa nezastaví: Hlási 1 000 % nárast využívania tejto funkcie!

1

Po tom, ako mnohé štáty ľuďom prikázali zdržiavať sa doma sa ľudia rozhodli komunikovať inak. Na debaty využívajú digitálne prostriedky, a to hlavne tie, ktoré sú zabudované do sociálnych sietí. Všimol si to aj Facebook, ktorý hlási obrovský nárast v počte videohovorov.

Po tom ako Taliansko schválilo a uviedlo do platnosti povinnú karanténu ľuďom neostalo nič iné ako obrátiť sa na sociálne siete.  Práve Taliansko sa postaralo o najvýraznejší rast počtu skupinových hovorov. Facebook v tejto oblasti pozoruje až 1 000 % nárast. Okrem toho ľudia uzatvorení vo svojich domovoch trávia v aplikáciách patriacich do skupiny Facebook až o 70 % viac času.

Populárne nie sú len videohovory, ale aj posielanie správ. To sa v najzasiahnutejších regiónoch zvýšilo až o 50 % naprieč všetkými platformami Facebooku, do ktorého patrí aj WhatsApp a Instagram.

Facebook: Nové rekordy každý deň

Facebook upozorňuje, že udržať jeho infraštruktúru nie je jednoduché. Mnohí z ich zamestnancov totiž taktiež pracuje z domu, pričom každý deň má „padnúť“ nejaký iný rekord.

Jedným z krokov, ktorý sociálnej sieti umožní fungovať stabilne je aj zníženie kvality videí. Podobný krok spravili aj služby ako YouTube, Netflix a ďalší.