Úvod Apple iPhone Bojoval tvrdo, no neuspel: Drahý iPhone 11 Pro Max neporazil novinku od...

Bojoval tvrdo, no neuspel: Drahý iPhone 11 Pro Max neporazil novinku od Xiaomi

5

Takmer dva mesiace po predstavení iPhone 11 Pro Max experti z DxOMark konečne publikovali výsledky z rozsiahleho testovania foto a video výbavy novinky od Apple. Zariadenie sa neprekvapivo objavilo vo vrchných priečkach. Na úplný vrchol sa však so 117 bodmi neprebojovalo.

iPhone 11 Pro Max je najnovšou a najprémiovejšou vlajkovou loďou výrobcu. Spolu s jeho cenou by tak mala byť dostupná aj prémiová výbava, čo určite je. Dokáže sa však vyrovnať konkurencii? Ako experti z DxOMark zistili, dokáže, no na vrchol nedosiahne. iPhone 11 Pro Max totiž nedokázal prekonať Huawei Mate 30 Pro a dokonca ani Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition so 108 Mpx snímačom.

Výsledky iPhone 11 Pro Max v teste DxOMark

Vlajková loď Apple v teste fotoaparátu dosiahla slušných 117 bodov (Foto: 124; video: 102). Práve video je niečo, v čom má Apple v porovnaní s Huawei navrch. Vyrovnáva sa mu však novinka od Xiaomi, ktorá prekvapila svojimi silnými schopnosťami v oboch testoch.

Tímu DxOMark sa páčila hlavne nová technológia Deep Fusion, ktorá dokáže vykresliť aj najjemnejšie detaily ako pehy, zvieracie chlpy či vzdialené lístie.

iPhone 11 Pro Max je skvelým nástrojom aj pri natáčaní videa. Expertom sa páčila hlavne implementácia HDR aj dobrá stabilizácia, ktorá však bola prekvapivo horšia než pri iPhone XS Max.

Celkovo sa tak iPhone 11 Pro Max vyrovnáva Samsung Galaxy Note10+. Na kráľov rebríčka však momentálne nemá. Ak by sa doň Apple rozhodol nasadiť fyzicky väčší senzor a vylepšil zoom, určite by sa mu podarilo ku konkurencii priblížiť alebo ju dokonca prekonať.