Úvod Sociálne siete Facebook Facebook plánuje RAZANTNÚ zmenu. Takto sa zmení!

Facebook plánuje RAZANTNÚ zmenu. Takto sa zmení!

5

Najväčšia sociálna svet na svete sa začala pohrávať s myšlienkou, že skryje počet lajkov. Podobne ako Instagram, aj Facebook chce týmto krokom chrániť svojich používateľov pred závisťou a následnou samocenzúrou.

Túto možno trošku kontroverznú novinku prezradila reverzná inžinierka Jane Manchun, na ktorú sa odvoláva aj web TechCrunch. Nejde teda o oficiálne informácie, ale podpultový únik s trošku lepšou dôveryhodnosťou.

Ak by tak Facebook predsa len jedného dňa spravil, počet reakcií pod príspevkom po novom uvidí iba ten, kto ho zverejnil. Pôjde o veľmi dôležitú zmenu, pretože skončí porovnávanie s úspešnosťou príspevkov iných ľudí.

Facebook prototypuje

Instagram nedávno spustil verejné testovanie novej funkcionality a niečo podobné vraj už onedlho čaká aj Facebook. Momentálne by malo prebiehať len interne, pretože sa ešte stále nachádzajú vo fáze tvorby systému.

Jedno je však už teraz isté – Mark Zuckerberg to so skrývaním lajkov myslí smrteľne vážne. Únik prišiel krátko po tom, čo Instagram rozšíril testovanie o ďalšie krajiny. Čo na chystanú novinku hovoríte vy? Dajte nám vedieť v ankete nižšie.

[poll id=“187″]