Úvod Sociálne siete Facebook Facebook opäť plánuje vytvoriť ďalšieho inteligentného asistenta

Facebook opäť plánuje vytvoriť ďalšieho inteligentného asistenta

0
Foto: Foss Bytes

Čo sa týka mobilných telefónov, Facebook v tomto oddelení priveľmi nevyniká a ani nevynikal, čoho dôkazom je aj nevydarený projekt, na ktorom sociálna sieť kedysi spolupracovala so spoločnosťou HTC.  Giganta to ale neodradilo.

Začal totiž pracovať na mnohých ďalších produktoch, medzi ktoré môžeme zaradiť napríklad VR okuliare či chytré displeje. Mnohých však prekvapilo, s čím Facebook skúša šťastie tentokrát.

Sociálna sieť sa rozhodla opäť zapracovať na vlastnom inteligentnom asistentovi. Prečo opäť? Facebook už totiž jedného asistenta mal. Volal sa Facebook M a pracoval čisto na texte, čo verejnosti priveľmi nesadlo, a to malo za následok jeho tragický pád.

Facebook Asistent

Tentokrát to však má byť o úplne niečom inom. Asistent ponesie názov Facebook Assistant, bude hlasový a určený pre „trochu odlišný“ typ zariadení. Mal by totiž byť určený primárne pre virtuálnu realitu, ako sú napríklad headsety Oculus, a inteligentné displeje Portal a Portal+.

Najnovšie informácie naznačujú, že celý projekt riadi Ira Snyder, ktorý je šéfom sektoru AR/VR a taktiež aj Facebook Assistant.