Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Perfektné správy: Samsung Galaxy S9 získa AI funkcie z Galaxy Note 9!

Perfektné správy: Samsung Galaxy S9 získa AI funkcie z Galaxy Note 9!

0

Tohtoročná vlajková loď juhokórejského giganta, model Galaxy S9, nadobudne nejednu novú funkcionalitu, ktorá bude využívať umelú inteligenciu. Stane sa tak s príchodom očakávanej aktualizácie na Android 9 Pie a pôjde o niečo, čo je už dnes súčasťou Galaxy Note 9.

Lepšie povedané súčasťou základnej aplikácie pre jeho fotoaparáty, kde zabezpečuje automatický výber najvhodnejších nastavení záberu, aby bola dosiahnutá čo najvyššia možná kvalita. Tento proces prebehne hneď po tom, čo umelá inteligencia rozpozná, o akú scenériu ide. Keď potom stlačíme spúšť, tak nám v galérii pribudne už skrášlená fotografia. Funguje to teda podobne ako v smartfónoch od Huawei.

Ako píše PhoneArena, používatelia Samsung Galaxy S9 a S9+ budú mať po inštalácii aktualizačného balíčka k dispozícii až 20 rôznych filtrov. Od tváre človeka, cez zvieratá až po západ slnka.

Umelá inteligencia im ale pomôže aj s hľadaním vizuálnych nedokonalostí. Ak si na čerstvo vyhotovenom zábere všimne napríklad rozmazanú oblasť, navrhne používateľovi, aby stlačil spúšť ešte raz. Neponúkne mu však na výber žiadnu alternatívu.

Súčasťou aktualizácie na Android 9 Pie je okrem iného aj vynovená nadstavba používateľského prostredia pod označením Samsung Experience 10. O tej sme vás informovali ešte pred niekoľkými týždňami. Viac detailov, na čo všetko sa môžeme už čoskoro tešiť, nájdete v tomto alebo tomto článku.