Úvod Apple iPhone Majitelia nových iPhonov sa sťažujú: Nefunguje im nabíjanie!

Majitelia nových iPhonov sa sťažujú: Nefunguje im nabíjanie!

5

Nedávno predstavený iPhone XS a XS Max sprevádzajú od spustenia predaja iba samé problémy. Najskôr to bola problémová anténa, potom prišiel rad na selfie a teraz tu máme komplikácie s nabíjaním. O čo teda ide?

Niektorí používatelia iOS novinky tvrdia, že nabíjanie začne fungovať až vtedy, keď rozsvietia displej. V tých horších prípadoch musia dokonca ešte aj odpojiť a znovu pripojiť konektor kábla nabíjačky. Bezdrôtová alternatíva by ale mala byť v úplnom poriadku, informuje Engadget.

Vyplýva to zo sťažností na oficiálnom fóre spoločnosti Apple alebo komunitnom webe Reddit. Problém si dokonca všimol i populárny YouTuber Unbox Therapy, ktorý ho navyše označil za seriózny.

Ani v tomto prípade netreba hneď panikáriť. Zatiaľ totiž nevieme, o ako veľký problém s iPhone XS a XS Max ide. Vieme však, že niektoré zariadenia sa nabíjajú v poriadku, niektoré sa začnú nabíjať až po prebudení displeja a niektoré nabíjanie rozoznajú až po niekoľkých pokusoch so zasúvaním nabíjacieho kábla.

Čo sa týka opravy, tak do úvahy pripadá rýchla softvérová aktualizácia, kde bude s celkom veľkou pravdepodobnosťou aj záplata na nereálne vyzerajúce selfie zábery. Niečo pre problémovú anténu tam môže byť tiež, no nepôjde o nič veľké. Ako tvrdí renomovaný odborník, v tomto prípade máme čo dočinenia s problémom na hardvérovej úrovni.